Gesztenyés diplomatapuding
Hozzávalók : 40 dkg babapiskóta, 75 dkg gesztenyemassza, 4 dl habtejszín, kb. 1 dl rum
Elkészítés : Egy üvegtálat kibélelünk folpack fóliával úgy, hogy a fólia szélei a tál peremén túl lógjanak. A gesztenyemasszát a folyékony tejszínnel gépi habverővel simára keverem.
Az üvegtálunkat rumba mártott babapiskótával kibéleljük úgy, hogy körbe és alul is legyen piskóta. Nagyon vigyázzunk, hogy éppen csak egy másodpercre tegyük a rumba a babapiskótát ( mindkét oldalát ) , mert különben el fog ázni. Igaz ez függ attól is, hogy milyen babapiskótát használunk, mert van szárazabb, és puhább fajta is ami, ugye könnyebben elázik.
Ezután rétegezzük a krémet a piskótával, míg el nem fogynak. Felülre piskóta kerüljön.
A piskóta tetejére tegyünk egy tányért ami jól lenyomja, és helyezzük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap borítsuk egy tányérra vagy tálcára, és a fólia segítségével vegyük le róla az üvegtálat.
Díszítsük tetszés szerint tejszínhabbal, gesztenyével.
Gyorsan elkészíthető sütés nélküli finomság, ideális vendégváró vagy akár karácsonyi desszert.
A nevével ellentétben puding nincs benne, ne kérdezzétek miért, így hívják …:) :)
|
Sziasztok!
Andi köszönet a csodás receptekért, a családom imádta!!!!
Kerek piskótával készítettem. Csak tejbe mártottam mivel a 2 éves nagylányom is evett belőle :)