Szilvalekváros süti
Ajánlom karácsonyra, mert nagyon finom fahéjas illata van.
3-4 napig is puha marad a szilvalekvár miatt.
Hozzávalók:
15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 20 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál fahéj, 5 evőkanál szilvalekvár, 9 evőkanál víz, durvára tört dió
A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat.
Utána jöhet bele a liszt, a szódabikarbóna és a fahéj. (ezeket ajánlatos egybekeverni előtte)
Ezután beleteszem a vizet és a szilvalekvárt.
Addig keverem, míg minden hozzávaló jól összekeveredik. Tetejét megszórom durvára tört dióval.
Egy kb. 22 x 35 cm-es tepsit kivajazok, kilisztezek és beleöntöm a masszát. 180 C fokon sütöm 25-30 percig.
Megvárjuk, míg kihűl és utána szeleteljük fel.
Kihűlés után tehetünk a tetejére csoki mázat is.
A receptet és a fotókat Molnár Marianna küldte!
|