Lekváros párna - túrós tésztából
Hozzávalók :
25 dkg liszt, csipet só, 1 citrom héja, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 25 dkg áttört túró, sütésálló lekvár
Összekverjük az áttört túrót, a sót, a porcukrot, a citromhéjat. Hozzámorzsoljuk a vajat, a lisztet hozzáadjuk és összegyúrjuk. Fél órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és négyzeteket szaggatunk belőle. A négyzetek közepébe kemény lekvárt teszünk, a széleket megkenjük tojással, az egyik sarkukat a másikra hajtva háromszögeket hajtunk belőle. A széleket jól összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd tojással lekenjük. Alacsony fokozaton kb. 20-25 perc alatt megsütjük de éppen csak egy kis szín eléréséig. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Nagyon finom, puha omlós tészta!
Én a képen látható formázóval készítettem. Így hajtogatás elött nem is kellett a széleket tojással lekennem mégis szépen összeragadt a tészta.
Nyomtatás!
Ezzel készítettem :
|
Megcsináltam a HÓKIFLIT ezzel a kiszúróval, tökéletes lett!
Túró nélkül milyen tésztával jó még? Nincs itthon ...
Andi,köszönöm a válaszodat! Hogy bírod követni a sok kérdést?
Kedves Valika! Hát nehéz követni a sok kérdést, de próbálok mindig válaszolni. Örülök, hogy sikerült ezzel a hókifli. Szerintem bármilyen töltött tészta készíthető vele, ami formázható és nem túl tömör. Andi