Málna és sárgabarack lekváros kosárkák
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 margarin
- 24 dkg porcukor
- 4 tojás sárgája
- 2 csomag vaniliáscukor
- 1 rumesenc
- málna és sárgabarack dzsem
A hozzávalókat összegyúrjuk és a tésztát 1 óra hosszat pihentetjük.
Majd 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk (A lényeg az, hogy a kör alakú szaggató nagyobb legyen a kosárka formánál). Kizsírozott kosárkaformákba rakjuk egy kicsit belenyomkodjuk, úgy hogy a tészta kb. a forma 3/4-éig érjen. Egy-egy púpozott teáskanál dzsemet teszünk. Majd a kosárka formákat tepsibe állítom (kb. 20-24 db fér el egy tepsin).
Előmelegített sütőbe (én gázsütőbe készítettem) legmagasabb hőfokon kb. 10-15 percig majd tartalékon még kb. 5-10 percig sütjük, addig sütjük míg szép aranybarna színe lesz.
Majd a sütőből kivéve megvárjuk míg langyosra kihül és hogy a dzsem már ne legyen folyós, mert kiszedéskor véletlenül belefolyhat a tenyerünkbe és megégetheti azt.
A receptet és a fotókat Tóth Éva Ilona küldte.
|