Bounty szelet II.
Tészta:
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 ek. kakaó
Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
6 tojássárgája
3 ek. liszt
3 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 db étcsokis tortabevonó
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, s összegyúrjuk.
2 lapra nyújtjuk.
Az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára.
Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém:
Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, elegyítjük a kikevert margarinnal.
Tetejét tortabevonóval bevonjuk.
A recept a Csábító házi sütemények című könyvből való!
|
nah..én olvastam itt annyi újítást meg tippet, és nehézséget is gondoltam nosza új kihívás hát nekikezdtem... minden úgy ahogy itt le van írva jó..ha valakinem nem sikerül mert száraz a kókuszos rész vagy folyik a sárgakrém vagy akármi, az nem azért van mert a recept nem jó, hanem mert nem jól csinálja... minden flott volt nem volt gondolm se a tésztával se a kókuszossal se a sárgával... persze...minden részének megvan a maga fortéllya....mert ha ne jól csinálod ..kuk- folyik törik száraz miegyéb.
1, a tészta zsíros, ergo....minél többet taperálod, annál jobban szakad.ha begyúrtad vedd kétfelé, csinálj belőle két henger formát és dobd be a hűtőbe..keményedjen... aztán pikk pakk nyújtsd, még csak zsírpapír sem kell hozzá.
2, a kókuszos azért száraz, mert halálra sütötted, vagy épp túl kiszárítottad.....én ezer éves mórán, 4-es fokozaton sütöttem nem is néztem az időt nem is érdekelt...húzd ki 20 perc után a tenyereddel óvatosan nyomd le a tésztát a közepén, ha "roszog" akkor az biza még nyers... ha enyhén megnyomod nem ad hangot, jó a tésztád..persze a jól bevállt hurkapálca teszt is jöhet a vége ua... ne szárítsd ki és ne süsd hirtelen
3, sárga krém...minden krém lépfenéje... alapból lisztes pép csak benne némi ságája is ..semmit nem jelent , a lényeg, hogy addig főzd, (nem őrült lángon, az a titka ) amig már fáj a kezed és a fakanál is megáll benne hogy majdnem csak a két kezeddel tudod keverni..na akkor az igazi...tedd rá egy tepsi aljára vékonyan kend szét rajta és hagyd ott kihűlni. Keverd ki a puha vajat a cukorral...jóóó habos legyen aztán lökd bele apránként a lisztes pépet, nem árt ha gépi haberővel csinálod. Rápakolod a kihűlt tésztára, és bevágod a hűtőbe.
4, csokimáz : Minden kezdő rémálma... fogj egy csokit vagy bolti kimértet vagy táblásat, darabold össze , egy porcelán pohárba kollants rá olajat...na ez az amiben nem tudok okosságot mondani, én csak öntöm és hogy hogy nem mindig jó lesz mindenki tapasztalja ki maga...sohe nem olvasztom gőz fölött bevágom a mikroba ott van 10 mp ig kiveszem, kanállal kis fakanállal keverem egy két percig hogy a felforrósodott olajban olvadozzék, ha kell még berakom pár másodpercre, aztán keverem újra...Ha sok olajat teszel bele nem fog megkötni ha keveset, meg eltörik ha vágod. Az arany középút ott van csak rá kell érezni ahogy kevered. Ha nem megy marad a gőz, de oda is kell olaj,,mert egyetlen tortabevonó nem működik olaj nélkül akármi is van a papírjára írva.
no remélem segítettem, nekem pont olyan szép és isteni finom lett elsőre ahogy a nagykönyvebn meg van írva, és mondhatni dugdosom hogy még holnap is legyen belőle