Kijevi csirkemell
Hozzávalók : 1 kg csirkemell, 15 dkg teavaj, 18 dkg sajt, só, bors, szerecsendió, petrezselyem
Elkészítés : A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk.
Elkészítjük a tölteléket : A szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal jól összedolgozzuk. Hozzáadunk egy kevés sót, borssal, szerecsendióval és aprított petrezselyemmel ízlés szerint ízesítjük.
A vékony hússzeletekbe tölteléket helyezünk, felgöngyöljük és a szokásos módon panírozzuk. Én a réseknél jól össze szoktam nyomkodni, hogy a töltelék ne folyjon ki. Ha nem bízol magadban, panírozd duplán. Forró olajban kisütjük.
Burgonyapürével tálaltam.
|
Szia!
Szerinted el lehet készíteni ezt a receptet azzal a módosítással,hogy nem panírozom, hanem baconbe tekerem és tepsiben sütöm?
Válaszodat köszönöm! Marcsi
Szia! Szerintem kifolyna a töltelék, én nem próbálkoznék vele. Üdv, Andi