Mini töltött fánkok
Tészta :
12 dkg liszt
12 dkg margarin
1.2 dl víz
4 tojás
1 dkg kristálycukor, csipetnyi só
A vizet a margarinnal, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A fánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat.. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni mert akkor összeesik a tészta.
Vanília krém : 1 zacskó pudingport, fél liter tejjel a szokásos módon elkészítünk, hagyjuk kihűlni és 2 dl felvert habtejszínnel összekeverjük. ( A pudinghoz lassan keverjük hozzá a tejszínt )
Amikor a fánkok kihűltek akkor a krémet nyomózsákba tesszük, a csövével lyukat szúrunk a tészta aljába és krémet nyomunk bele, megtöltjük a vanília krémmel.
Akár fagyasztható is!
|
Szia engem az érdekelne, hogy mikor leveszed a tüzröl a tésztát megvárod még kihül vagy forron kevered bele a tojásokat ???