Narancsos hógolyók / 40 – 45 db
Hozzávalók : 25 dkg liszt, 2 evőkanál reszelt narancshéj, 8 dkg porcukor, 10 dkg darál mandula, 20 dkg margarin, finom szemcsés kristálycukor vagy porcukor a forgatás + 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés : A lisztet összedolgozzuk az alaposan megmosott narancsok ( kb. 3 db ) héjával, a porcukorral, a darált mandulával, és a margarinnal. A masszából kis méretű golyókat formálunk és sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon 15 – 20 perc alatt süssük készre. A finom szemcsés kristálycukorhoz vagy porcukorhoz keverjünk 1 csomag vaníliás cukrot és még forrón azonnal forgassuk bele a golyókat. Hagyjuk kihűlni, majd jó záródó dobozba tehetjük.
Figyeljünk a sütésnél nehogy túlsüssük , mert akkor száraz lesz, nem pedig puha omlós.
|
Kedves Andi!
Most sütöttem meg a golyókat nagyon finom lett. Azonban nem lettek ilyen szép gömbölyűek....hogy csinálod? Nagyon nehez állt össze a massza, sőt inkább nem állt össze:) mikor megcsináltam a golyókat akkor hűtőbe tettem 1 órát, így sütés közben nem folyt szét, de akkor sem lett olyan szép mint a Tiéd.Az íze viszont fantasztikus, úgy is, hogy csak 1 narancsnak és 1 citromnak a héját tettem bele, mert más nem volt itthon.
Mégegyszer köszönöm a fincsi receptet! Üdv, Mónika