Gyümölcskenyér ( 2 őzgerinc formához ) / saját recept!
Hozzávalók : 8 tojás, 34 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 40 dkg margarin, 1 sütőpor, 5 dkg dió, 5 dkg sótlan aprított mogyoró + a tetejére, 5 dkg datolya, 5 dkg füge, 5 dkg aszalt sárgabarack, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott gyümölcs ( lehet zselécukor is ), 1 db narancs reszelt héjja, 1 cs. vaniliás cukor
Elkészítés : A margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjjat.
A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval diszíthetjük.
De csokoládé nélkül, csak porcukorral is nagyon finom!
|
Szia Andi! Évek óta sütőm minden karácsonykor ezt a gyümölcskenyeret, mazsola, datola és füge kivételével , helyettűk más aszalványokkal,/ kivi, banán, már sokfélét lehetkapni/. íLányaim és unokáim enélkül el sem tudják a karácsonyt képzelni. Köszönöm. Más receptedet is kipróbáltam már, sőt lányim is merítenek ihletet tőled, még Andi lányom is , aki fantasztikusan süt-főz, gyönyörű tortákat csinál a családi ünnepekre, ami nálunk bőven akad. Üdvözöllek : Gabi
.