Stíriai metélt
50 dkg tehéntúró
20 dkg liszt
4 tojás
4 dkg vaj
3 dl tejföl
citromhéj, mazsola
10 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
só
1 kiskanál olaj vagy zsír
1 ek zsemlemorzsa
Az áttört túróval, egy tojással, a liszttel, kevés sóval, egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi metéltekre vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk.
A vajat a 3 tojássárgájával, cukorral, tejföllel, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal jól elkavarjuk, hozzáadjuk a mazsolát és a felvert tojáshabot. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük és kikent, morzsával hintett tepsiben ( vagy sütőpapíron ) előmelegített sütőben pirosra sütjük.
|
Kedves Andi!
Nemreg talaltam az oldaladra.
Nagyon halas vagyok erte, mert eszmeletlen jo recepteket tartalmaz, kivalo fotokkal, hasznos tippekkel.
A stiriaival kezdtem, egyböl dupla adaggal!!!
Legszivesebben egyszerre csinalnam meg az összes receptedet!
Azt sem tudom melyikkel kezdjem!?
Megegyszer köszönöm es szep napot kivanok!
Agi