Regölyi meggyes rétes
Hozzávalók: 6 db réteslap, 2 evőkanál olaj, negyed pohár tejföl, 1 tojás keveréke
Töltelék: 3 pohár kefir, 3 pohár búzadara, ½ cs. Sütőpor, 2 pohár cukor, 1,5 pohár olaj, 2 cs. Vaníliás cukor, 4 tojás, 1üveg meggybefőtt.
A tepsit kiolajozzuk vékonyan, beleteszünk 3 réteslapot, amiket egyenként megkenünk az olaj, tejföl, tojás keverékének a felével.
A tölteléket összekeverjük egy tálba. A méréshez én a kefires poharat használtam, (van egy mindig elrakva.) Legvégén adjuk hozzá a levéből lecsurgatott meggyet. Lehet többet is igény szerint.
Ráöntjük a megkent lapokra a tölteléket, majd megint ráhelyezzük a 3 réteslapot, egyenként megkenve az olajos, tojásos, tejfölös keverékkel. Egy kenésnyit a tetejére is tegyünk. Lassú tűznél 160-170 fokon halványpirosra sütjük.
Megjegyzés: Nem baj ha túl ér a töltelék a réteslapon, így is megsül. Nagyon egyszerű, de nagyon finom süti.
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Hamar elkészül és garantált a siker, másnapra is friss, ha ugyan megéri a másnapot.
A receptet és a fotókat Nagy Annamária küldte!
|