Krémes hókocka
Tészta : 30 dkg liszt, 1 tojás, 7 dkg margarin, 1 csomag ( 15 gr. ) szalalkáli, 5 evőkanál tej
Hozzávalókból gyúrjunk egy rugalmas tésztát, és osszuk el három felé, és süssünk belőlük lapokat. A szalalkáli belekeverhetjük a lisztbe, de feloldhatjuk a tejben is. Sütőpapíron vagy tepsi hátulján kb. 35 * 23 cm-es lapokat süssünk belőlük. ( közepes hőfokon pár perc alatt ) Vigyázzunk rá, mert könnyen túlsülhet, és akkor kiszáradhat a lap.
Krém : 5 dl tejet, 4 csapott evőkanál liszttel főzzünk sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Közben gépi habverővel 20 dkg margarint 25 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a besűrített tejet.
A lapokat töltsük meg a krémmel, és porcukorral tálaljuk. Hagyjuk állni egy éjszakát, hogy a krémtől a lapok teljesen átpuhuljanak.
|
nincs itt semmi gond ezzel a sutivel nagyon finom es minden ugyjo benne ahogy van,es nem kell zsemleszinure sutni eppencsakugy nezzen ki a lap mintha meg nyers lenne,de megvan sulve..sissy