♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Gesztenyés csókok

Gesztenyés csókok / Stahl Judit receptje

 

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 6 dkg liszt, 1 narancs, 

2 cs. gesztenyemassza.

A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és alaposan dolgozzuk össze. Belereszeljük az alaposan megmosott, narancs héját, és a robotgép segítségével a vajas alapba belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát is. Miután az egészet összehabosítottuk, fakanállal belevegyítjük a lisztet. 

Legjobb, ha az elkészített gesztenyés masszát egy éjszakát hütőben pihentetjük, ha erre nincs időnk, akkor legalább 1-2 órát hagyjuk dermedni.

Sütőpapírral kibélelünk 2 - 3 tepsit, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.  A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük és 2 cm- re egymástól kis csillagokat nyomunk. 180 fokon, 10 - 12 percig sütjük, max. addig amíg egy kis színt kap. Ha túl van sütve, könnyen kiszárad.

 

12 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2011.05.07. 20:32
zsuzsa972

Szia Andi!

Ez is elkészült, de siettem és úgy jártam mint Te.

Ahogy írtad, gépi habverő-és csók helyett rögtön tojás forma lett-szétterült a tepsiben a finomság:(

Mivel találékony vagyok- fogtam 2 darabot lekvárral összeragasztottam, forró csokiba mártottam. Gyermekeim pedig színesebbnél színesebb cukor díszekkel húsvéti tojássá alakították-díszítették fel!

Volt öröm a fiúk részéről!

Így is ízletes és nagyon mutatós gesztenyés tojásunk lett. A receptet köszönjük, legközelebb én is időben hozzá kezdek és kézzel munkálom meg a hozzávalókat!

Zsu

2011.05.04. 18:58
Babi74

Szia Andi.

Nagyon jó az oldal.Sokat sütök a receptjeidből.Holnap a keksz süniket és a habos linzert csinálom meg. Remélem sikerül :)  Egyébként  tudod , hogy a gesztenyés csók fotója (felső) szerepel a Geszetenye Marci honlapján? 

Üdv : Babi.

Kedves Babi, nem tudtam, köszi, hogy szóltál. Remélem sikerült a habos linzer, és a sünik is elkészültek :) Üdv, Andi

2010.12.22. 17:42
petra

holnap megcsinálom remélem finom lesz !

2010.12.16. 16:17
hajnesz

Sziasztok!

Az én sütikém épp most sül, s nem folyt szét. Annyit mósosítottam a recepten, hogy kevesebb cukrot, vajat tettem bele (kb. 10 dkg)  tettem bele, de 4 tojást tettem bele, s a habot felvertem. Így nagyon jó minőségű masszát kaptam. Képet csatolni egyenlőre nem tudok, majd a saját blogomra felteszem, de persze odaírva, hogy az alaprecept nem az én találmányom, mert nem szeretek idegen tollakkal ékeskedni :o)  Az én blogom nem főzős csak, hanem kreatí, ötvözve mindenfélével, amit kitalálok, vagy megcsinálok. kukk be ha akartok hajnesz.blogspot.com!

Andi szuper az oldalad, irtó jó sütik vanak rajta, s bocsi, hogy reklámoztam önmagam, de az enyém inkább kreatívságokról szól, mintsem sütikről. Maradok hű olvasód, sok süti kipróbálója!

Hajnesz

2010.12.14. 10:19
Rita

Sziasztok!

Tegnap kísérletezős kedvemben megsütöttem - 10 dkg vajjal és 10 dkg porcukorral. Egyáltalán nem folyt szét, gyönyörű lett. Csak az a kérdés, hogy az íze ugyanolyan-e, mint az eredetinek. Ha valakinek van kedve, aki ismeri a régit, kipróbálhatná... Nekünk egyébként ízlik. :)

Üdv,

Rita

2010.10.23. 21:26
Norit

Sziasztok! Rátaláltam  az interneten a megoldásra,hogy szép is legyen ne csak finom! A kikevert tésztát 1 vagy 2 napig a hűtőbe állni hadjuk,vagy csak a gesztenyemasszát bontsuk ki,. A lényeg az,hogy kicsit  veszítsen a nedvességtartalmából.Nekem bevált! Próbáljátok ki!  Köszönöm a feltalálónak!!

2010.09.25. 18:12
noémi

sziasztok

szerintem a tojások fehérjét fel kellene verni kemény habbá és úgy forgatni bele a masszába,talán úgy jobban megtartja a formáját.

2010.09.22. 15:18
Ibolya

Szerintem azért folyik szét, mert túl forró a sütő. És még az is lehet, hogy a hozzávalók nem egyforma hőmérsékletűek. Ibolya

2010.04.08. 09:23
Moncsi

Szia Andi!

Én is megsütöttem a hétvégén ezt a sütit, úgy készítettem ahogy tanácsoltad, de mégis szétfolyt. Nem kellene esetleg több liszt bele?

Szia! Próbáltam már én is több liszttel, de túlzottan kiérezhető lett a liszt. Nem lett jó úgy sem. Sajnos nekem sem sikerült még azóta sem megfejtenem miért nem sikerül szépre elkészíteni. Egyetlen egyszer sikerült olyan szépre megsütnöm, mint az a felső fotón látható. Andi

2010.03.22. 20:28
Szabadi Cintia

Szia Andi még csak 12 éves vagyok,de nagyon sokat csinálok a sütieidből.Nagyon finomak.Remélem fogod frissíteni.Cintike

2009.06.09. 14:53
becsi

én is csináltam már többször, sajna szétfolyik, fogalmam sincs miért, pedig fincsi

2009.06.03. 16:52
gyöngyi

Kedves Andi!

Megsütöttem a gesztenyés csókot. Az Íze isteni finom. Andikám mindent kézzel kevertem ki, képzeld el mire megsült olyan lapos lett. Teljesen szétfolyt. Szóval nem olyan, mint a képen, pedig isteni.

Mondjál valami tanácsot.

Köszönöm szépen, egyébként imádom az oldaladat, Sok sikerelt!!

Puszi

Gyöngyi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa