Gesztenyés csókok / Stahl Judit receptje
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 6 dkg liszt, 1 narancs,
2 cs. gesztenyemassza.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és alaposan dolgozzuk össze. Belereszeljük az alaposan megmosott, narancs héját, és a robotgép segítségével a vajas alapba belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát is. Miután az egészet összehabosítottuk, fakanállal belevegyítjük a lisztet.
Legjobb, ha az elkészített gesztenyés masszát egy éjszakát hütőben pihentetjük, ha erre nincs időnk, akkor legalább 1-2 órát hagyjuk dermedni.
Sütőpapírral kibélelünk 2 - 3 tepsit, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük és 2 cm- re egymástól kis csillagokat nyomunk. 180 fokon, 10 - 12 percig sütjük, max. addig amíg egy kis színt kap. Ha túl van sütve, könnyen kiszárad.
|
Szia Andi!
Ez is elkészült, de siettem és úgy jártam mint Te.
Ahogy írtad, gépi habverő-és csók helyett rögtön tojás forma lett-szétterült a tepsiben a finomság:(
Mivel találékony vagyok- fogtam 2 darabot lekvárral összeragasztottam, forró csokiba mártottam. Gyermekeim pedig színesebbnél színesebb cukor díszekkel húsvéti tojássá alakították-díszítették fel!
Volt öröm a fiúk részéről!
Így is ízletes és nagyon mutatós gesztenyés tojásunk lett. A receptet köszönjük, legközelebb én is időben hozzá kezdek és kézzel munkálom meg a hozzávalókat!
Zsu