Csokoládés habcsók
Hozzávalók:
5 tojásfehérje, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg barna cukor , 15 dkg keksz összemorzsolva, 1 tábla étcsokoládé, pár csepp vaníliaaroma
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, barna cukrot, az aromát, majd a kekszet. Végül hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
Kikent sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével kis kupacokat rakunk közte hagyjunk helyet, mert sütés közben kissé szétterülnek majd.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12-15 percig sütjük. Rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Elkészítési idő 40 perc.
A receptet és a fotót Blahunka Attiláné küldte!
|