Verdens beste
A receptet Alíz konyhájában találtam.
Hozzávalók:
12,5 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor + 20 dkg porcukor, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, 4 ek. tej, 2 kk. sütőpor, 1 csomag Dr. Oetker Gála vaníliás krémpor ( hozzá 4 dl tej )
A margarint habosra keverjük a 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét keményre verjük a 20 dkg cukorral.
A sárga masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük ( 38*28 cm-es tepsiben készítettem ) majd rá a cukros tojáshabot. 170 °C-os sütőben megsütjük.
A vaníliakrémet elkészítjük 4 dl tejjel.
Ha kihűlta tészta, függőlegesen két részre vágjuk és vaníliakrémmel megtöltjük.
Vigyázni kell, mert ha magas a hőmérséklet, a tojáshab megég, míg a sárga réteg nyers marad.
Kinézetre nem túl látványos, de nagyon finom, habkönnyű norvég sütemény! Érdemes kipróbálni, nálunk kedvenc lett!
|
Szia Andi:)
Nem vagyok egy nagy fórumozó, de most erős közlési kényszert érzek:
baromi finom ez a süti, ráadásul semmi extra nem kell hozzá.
Tegnap este is el voltam ájulva töle, de most hidegen még jobban ízlik.
Legközelebb dupla adagot csinálok, szuper vendégváró, köszi!!:)