♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Verdens beste

Verdens beste

A receptet Alíz konyhájában találtam.

Hozzávalók:

12,5 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor + 20 dkg porcukor,   12,5 dkg liszt, 4 tojás, 4 ek. tej, 2 kk. sütőpor, 1 csomag Dr. Oetker Gála vaníliás krémpor ( hozzá 4 dl tej )

 

A margarint habosra keverjük a 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét keményre verjük a 20 dkg cukorral.

A sárga masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük ( 38*28 cm-es tepsiben készítettem ) majd rá a cukros tojáshabot. 170 °C-os sütőben megsütjük.

A vaníliakrémet elkészítjük 4 dl tejjel.

Ha kihűlta tészta, függőlegesen két részre vágjuk és vaníliakrémmel megtöltjük.

Vigyázni kell, mert ha magas a hőmérséklet, a tojáshab megég, míg a sárga réteg nyers marad.

 

Kinézetre nem túl látványos, de nagyon finom, habkönnyű norvég sütemény! Érdemes kipróbálni, nálunk kedvenc lett!

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

22 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.05.26. 12:58
andiq

Szia Andi:)

Nem vagyok egy nagy fórumozó, de most erős közlési kényszert érzek:

baromi finom ez a süti, ráadásul semmi extra nem kell hozzá.

Tegnap este is el voltam ájulva töle, de most hidegen még jobban ízlik.

Legközelebb dupla adagot csinálok, szuper vendégváró, köszi!!:)

2013.02.20. 15:43
oistvanne

Kedves Andi!

Kérlek, hogy válaszolj: ez csak frissen jó? előtte való nap ugye nem lehet elkészíteni!

Melyik süti lenne az, ami "elbírja" a hamarabbi elkészítést?

Örülök Neked, illetve az oldaladnak.

Szép napot

2012.02.12. 08:19
eszterosz

Szia Andi!

Nemrég sütöttem meg ezt a sütit és valóban nagyon finom! A problémám viszont az volt, hogy nem tudtam megtölteni a krémmel. A kérdésem az volna, te hogyan töltötted meg, mert nekem annyira összesült a sárga tészta és a habréteg, hogy oda nem tudtam sehogy sem betölteni a krémet?!

Üdvözlettel: Eszter

Szia! Szerintem nem jól értelmezted a recepted, és Te vizszintesen akartad félbevágni, és megtölteni. Amikor megsült a tészta függőlegesen kell elvágni, így két darab lesz belőle, amelyiknek az egyik felére kell a krémet tenni, és erre jön rá a másik tészta. Üdv, Andi

2011.04.07. 15:58
Kiset

Szia Andi!

Ez a süti is isteni!!!!!!!!

Nehezen szántam rá magam a megsütésére, mert mostanában nem volt szerencsém a tojáshabbal. Egy kis darált mandulát tettem a habba és a tetejére szeleteltet. 180 fokon sütöttem (légkeveréses sütőben), de 12 perc után nem bírtam magammal és megnéztem milyen a hab gumi vagy kemény. Szépen töredezett és kemény lett a végeredmény. Kb. 20 percig sütöttem, de lehet kevesebb is elég neki.

A habba belecsempésztem egy kis felvert tejszínt, a lányom nyakig krémes, most tünteti el a maradékot. :-)

Hálásan köszönöm a receptet! Várom, hogy este a "főmeós" megjöjjön, de nálunk ez alaprecept lesz, ez biztos.

További szép napot! Vera

2011.03.27. 16:46
istenno81

Egyébként épp most megint ez a süti sül a sütőben. Anyuékat lepem meg vele. Én úgy szoktam ezt a bizonyos félbevágásos dolgot csinálni, hogy mikor megsült, várok míg hül egy kicsit és az alsóról levágom a felső részt . Az alsóra rá kenem a pudingot és rá a tojáshabos rész. Tök jó így szerintem.

2011.02.21. 13:28
Jenni

 Sziasztok!

A hétvégén baráti összejövetel volt nállunk, és eredetileg a jól bevált Női szeszélyt csináltam,csak várni kellett a kelt tésztára,amikor eszembe jutott ez a süti,és gorsan összedobtuk anyukámmal.Kb 20 perc alatt kész volt,és még mielőtt a másik megsült volna már el is fogyott az egész.Mindenki bele volt bukva.És annyira nem is volt randa! :)

2010.11.28. 16:14
istenno

Szia!

Ezt épp most vágtam fel! Szerintem egyáltalán nem csúnya  süti, nagyon szép lett és ízletes is!

Üdv: Móni

2010.10.02. 13:51
botoska

Szia Andi! Megsütötem a sütit isteni lett!  . Igaz mikor megsült és kihült azt sem tutam ,hogy fogjak hozá meről közelítsem meg ,hogy felvágjam.DE úgy voltam vele ronda lesz és finom . Így is lett! Köszi!!!!!!!

2010.08.08. 22:09
Rita

Köszi a választ!

Most már tudom hol a bibi. Én vizszintesen vágtam félbe.

Üdv, Rita

2010.08.08. 17:52
Andi / szerkesztő

Sziasztok!

Alíznál van a félbevágásról fotó, de szerintem nincs ebben semmi ördöngösség :) Adott egy téglalap alakú piskótánk, amit a felénél függölegesen elvágunk és egymásra teszünk, közé krémet töltünk. :)

//azila.gportal.hu/gindex.php?pg=15152012

2010.08.06. 18:46
zizz

Sziasztok...

ezt a félbevágást valaki elmesélné nekem? Megsütöttem a sütit, isteni lett, viszont nem tudom megtölteni :S 

Így mellé tettem a krémet.... 3 darab 2 lábú kiskorúm, úgy falta, mintha muszáj lenne.

Nekem egy kicsit édes, pedig kevesebb cukrot tettem bele... viszont ettől függetlenül isteni finom...valamit tudnak ezek a norvégok :P

2010.08.01. 16:29
zizz

Szia Andi...

nem értem a függőleges kettévágást... nem vízszintesen vágjuk ketté?

Nagyon jól néz ki a sütit... ha eljutok boltba, megsütöm :) 

2010.07.27. 09:41
Rita

Szia Andi!

Már csak az emléke maradt! Az íze isteni  volt és meglepően jól lehetett szeletelni.

Köszi!

2010.07.25. 22:42
Rita

Kedves Andi!

Most készültem el! A félbevágás nem nagyon sikerült.

Esetleg megírnád konkrétan a félbevágás, töltés stb. menetét. (Én deszkára tettem, majd félbevágtam. egyik felét egy, másik felét egy másik tepsibe tettem, majd töltés után a tepsiből borítottam rá a másik felét, ami mivel nem pont félbe vágtam igen töredezett lett. Ennyire biztosan nem bonyolult! : ))

Előre is köszönöm!

Üdv, Rita

Nincs valami édes nagy és finom pogirecepted?

2010.07.25. 21:39
Rita

Most sült meg, egyenlőre jól néz ki. Kicsit parázom a kettévágástól, de remélem sikerülni fog. Véletlenül kristálycukrot használtam, remélem ez az élvezeti értékét nem befolyásolja.

2010.03.11. 16:57
Zsani

Szia, en Norvegiaban elek es itt nagyon hires ez a suti! :) Csak annyival egeszitenem ki, hogy a norvegok a tetejere meg sutes elott szeletelt mandulat szornak. :)

Imadom az oldalad, koszi erte!!!

2010.01.31. 17:34
Betti

Nagyon finom, én is főzött krémmel csináltam, olyan könnyű, olyan habos :)

2010.01.16. 19:51
olgi

Szia Andi!

Nagyon tetszenek a receptjeid, már kipróbáltam néhányat, és ezt is.. de a tojáshab a sárgakrém tetején nem száradt meg, hanem puha, gumis állagú maradt.. alacsony lehetett a hömérséklet? 170C fokon sütöttem.

Szia! Nekem mindig inkább megszárad a teteje, szerintem kevés volt a 170 fok, igaz én is kb. 180 fokon szoktam sütni. Csak hát ugye minden sütő más...Talán kérdezd meg Alíznál akitől a recept származik, úgy tudom ő sokszor készíti, hátha tudja mi lehetett a gond. Üdv. : Andi

2009.10.31. 18:44
Gábor

Kedves Andi. A jó ég áldjon meg ezért a receptért (is). Ma a párom megcsinálta ezt a költeményt. Külsőre tényleg norvég, de az íze menyország. Nem lehet abbahagyni.Kösz. Üdv

2009.07.30. 19:33
Kethrin

Szervusz Andikám! Nemrég jöttem haza Barátnőmtől,Ő kint él Oslóban.Sok finomságot kóstoltam,többek között ezt a sütit is.Ők úgy készítik,hogy a tésztájába tesznek egy morzsa kb.2-3 kk vaníliás cukrot,valamint a krémje is főzött vanília krém megbolondítva egy kevéske rummal.Maga a tészta látványa "csúnyácska",de nagyon finom!! Ki fogom próbálni a Te sütidet is. Puszillak Kethrin

2009.07.28. 10:44
Fanny

Szia Andikám! Nagyon finom a süti,de próbáld ki főzött vanília krémmel,mint a képviselőfánknál.Sokkal finomabb és nem olyan folyós,mint a kréporból.Olvastam Xapa és Fruzsi párbeszédét és csak igazolni tudom Fruzsit,mert Nagyikám is készítette már csokoládés habkrémmel és nagyon finom,sőt a színek miatt mutatós is lett.De ez csak javaslat,kinek mi válík be.Puszi Fanny.

2009.07.17. 21:11
katica

szia Andi!Holnap megcsinálom ezt a sütit!!Már szemezek vele elég rég ota,remélem sikerülni fog!!Eddig minden sikerült amit a te oldaladrol sütöttem meg!!!Sok sikert !!!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa