Almás krémes
Hozzzávalók:
Alma
tészta
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
4 evőkanál liszt
fél sütőpor
krém
6dl tej
6 evőkanál liszt
vanília
20dkg ráma
15 dkg porcukor
fahéj
zsemlemorzsa
AZ almát megpucolod, négybe vágod, magját kiveszed és kis cikkekre vágod.
Egy tepsit kibélelsz sütőpapírral és sorba beleteszed az almákat. Tetejét jól megszórod fahéjjal, hogy szinte összefüggő legyen rajta a réteg.
Én egymásra, 3 sor almát szoktam tenni, kell ennyi mert majd összesül.
Tojást, cukor, vizet habverővel jól felvered bele a sütőpor és a liszt elkevered és az almára öntöd.
180fokon 35 percig sütöd. Ha kész, tepsistől együtt hideg helyre teszed hagy hűljön.
Közben készíted a krémet. Tejben elkavarod a lisztet, vaníliát jól összefőzöd hűlni hagyod.
Rámát cukorral kevered el
Eddigre kb. hűl annyit a tészta, hogy a tepsiből kifordítod és leveszed róla a papírt.
mert a sütinek a tészta lesz az alja, hagyd jól kihűlni.
HA egy kicsit "leves" a teteje az almától akkor mutatóba szólj rá egy kis zsemlemorzsát az majd felszívja nem fog érződni a sütiben.
Kihűlt a krémet összekevered, rá az almára, tetejére reszelsz csokit vagy csokimázat teszel rá.
kisebb tepsibe való a recept, mint ami a gázsütőhöz van..
Nekem kicsit sötétebb lett az alja a sütinek, mert a gyerek felkelt és próbáltam visszaaltatni így a süti bánta de nem égett meg csak kicsit jobban megkapta..
A receptet és a fotót Jurás Katalin küldte!
|