Citrom torta ( lisztérzékenyek számára is elkészíthető )
Hozzávalók : 5 db tojás, 10 kanál víz, 10 kanál liszt, 10 kanál cukor, 1 cs. sütőpor, 2db citrom héja
Krémhez : 7 evőkanál porcukor, 2 db citrom leve, 1 db citrom héja
A piskóta készítése: 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, 10 kanál cukorral kemény habbá verjük, beleteszünk fokozatosan 10 kanál lisztet, és sütőport, és két cítrom héját lereszelve. 26 cm-es torta formába öntjük és megsütjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok) 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
Ha kivesszük rakjuk fejjel lefelé, egy rácsra, és hagyjuk kihülni, hogy ne süppedjen be a közepe. Ha kihült megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
Krém: a tejszínt felverjük kemény habbá, porcukorral, fokozatosan hozzáadjuk a citromlevét, majd a két csomag zseléfixet és belereszelünk 1 citrom héját. Ezt a tortát, már sokszor elkészítettük, csalódni nem lehet benne.
A receptet és a fotót Blahunka Attiláné küldte!
|
A tojások sárgája nem kell a tésztába ??