Bonbonettis szelet
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt,5 dkg margarin,2 tojás,20 dkg porcukor,1 dl tej,fél cs.sütőpor
Krém: 7 dl tej,25 dkg porcukor,10 dkg liszt,fél cs.csokoládé pudingpor,1 cs.vaníliás cukor,3 ek.kakaópor,25 dkg margarin
Tetejére: 1 tábla tortabevonó,1 cs. bonbonetti, kevés kókuszreszelék
Elkészítés:
Tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk és a tésztát 5 felé osztjuk.Közepes tepsi hátán 5 lapot sütünk belőle. Könnyebben dolgozunk vele,ha a margarin,nem túl kemény,inkább lágy.
Krém: 7 dl tejből,2 ek. cukorból,1 cs.vaníliás cukorból,10 dkg lisztből,fél cs.csokipudingból,3 ek. kakaóporból sűrű krémet főzünk. Ha előtte összerázzuk shakerben csomómentesebb. A maradék porcukrot és a margarint kikeverjük és amikor már kihűlt a főzött krém a kettőt összevegyítjük.
Ez a krém megy a lapok közé.
Tetejére: a tortabevonót 3 ek étolajjal gőz felett megolvasztjuk ,ezzel vonjuk be a tésztát.
Amikor a máz kicsit dermedni kezd ,megrajzoljuk a szeleteket és mindegyikre 1 db bonbonettit rakunk (nagyságtól függően van,hogy fél darab is elég),majd kevés kókuszreszeléket rakunk a közepére.
Másnapra puhul,akkor szeleteljük.
A receptet és a fotókat Mohácsiné N. Gyöngyi küldte!
|
huje