Almás krémes
Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles-tészta, 200 g babapiskóta.
Almatöltelék: 1 kg alma, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliás cukor.
Vaníliakrém: 5 dl tej, 1 vaníliás cukor, 1 vaníliás pudingpor, 5
dkg kristálycukor.
Elkészítés:A tészta 2/3 részét kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy tepsit a széleit is. Rárakjuk az összekevert almatölteléket. Utána sorba a piskótát. Végül ráöntjük a megfőzött vaníliakrémet. Majd letakarjuk a maradék tésztalappal. A széleit összenyomkodjuk, hogy a töltelék ki ne follyon belőle. Villával kicsit megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt porcukorral megszórjuk. Én 33x33 tepsit használtam. Egyszerű, de nagyon fincsi.
A receptet és a fotókat sz.ildikó77 küldte!
|