Juhtúrós töltött burgonya
Hozzávalók : 20 db kisebb méretű burgonya, 25 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 20 szelet bacon szalonna, kapor, petrezselyem, őrölt bors, só.
Elkészítés: a burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzöm, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyom kicsit kihűlni. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petrezselyemmel, őrölt borssal, sóval fűszerezem. Kellemesen fűszeres, de jól kenhető masszára van szükség. A burgonyákat félbevágom, mindkét felét besózom.
Karalábévájóval ( vagy kávéskanállal ) kicsit kiszedem a belsejét, óvatosan, hogy össze ne törjön a burgonya. Mindkét felébe teszek a juhtúrós masszából, összeillesztem a burgonyákat, majd egy szelet baconnal betekerem. Jénaiba sorakoztatom őket, melléteszem a belsejéből kivájt burgonyát is, előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
|
szia andi
azt szeretném kérdezni hogy amikor irod hogy margarinnal kell összekeverni
akkor a margarint fell kell olvasztani?
Szia! Ha a recepthez olvasztott margarin kell akkor azt külön feltüntetem. Alapba a margarin az nem olvasztott. Üdv. : Andi