Kekszes - banáncsokis őzgerinc
Hozzávalók: 30 dkg darált háztartási keksz, 30 dkg zselécukor, narancslé ( kb. 1 dl ), 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 15 dkg darált dió (én szeletelt mandulát használtam)
A zselécukrot negyedekre vágtam és a hozzávalókat összegyúrtam annyi narancslével, hogy formázható, gyúrható masszát kapjunk. Én őzgerincformában készítettem úgy, hogy folpackkal kibéleltem, a massza felét belenyomkodtam, erre pakoltam a banáncsokit és befedtem a massza másik felével. Készülhet úgy is, hogy szalámit sodrunk belőle úgy, hogy a felét a tálca aljára tesszük, kirakjuk hosszában babáncsokival, majd rányomkudjuk a tészta másik felét.
Hűtőbe tesszük pihentetni, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk. Pár óra múlva szépen lehet szeletelni.
Megjegyzés : Pontosan egy őzgerincformába való recept. Az őzgerincformám mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. Ha nem csak sima zselécukorral készíted, hanem banáncsokit is használsz, akkor a zselécukorból 20 dkg kell, a banáncsokiból ( banános zselé ) kb. 10 dkg.
A receptet Sherpától kaptam, ezúton is köszönöm neki!
|
SZIA.
KISZERETNÉM PRÓBÁLNI EZT AZ ISTENI KINÉZETÜ SÜTIT, DE NEM IRTAD LE A CSOKIMÁZ RECEPTJÉT HOGY CSINÁLTAD H. NEM CSORGOTT LE AZ EGÉSZ ÉS OLYAN VASTAGON VAN A SÜTIN.
VÁROM VÁLASZOD.
ÜDV.EDIT
Szia! Az olvasztott csokoládé készítése a képgalériában le van írva, bal oldalt megtalálod. A csoki nekem is lecsorgott, mert ezt csak úgy lehet becsokizni, hogy lefolyik. Mielött megszilárdulna a csoki, késsel körbe kell vágni a lefolyt csokit, és azt újra fel lehet majd használni. Üdv. : Andi