♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Máglyarakás

Máglyarakás

kb. 6 alma
1 mk. őrölt fahéj
15 dkg margarin
8 zsemle
1 l tej
4 tojás
30 dkg porcukor
1 cs. van. cukor
baracklekvár

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk.
A zsemlét kockákra vágjuk és egy tálba tesszük.
A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a fele cukorral, a van. cukorral és a margarinnal összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük és rálocsoljuk a zsemlére.
Egy tepsit kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával meghintjük, a zsemle felét belerakjuk, ráterítjük az almákat és a maradék zsemlével beborítjuk.
Baracklekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét, sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, a "rakottasra" kenjük és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon.
 
 A tojássárgájához hozzátettem mind a 30 dkg cukrot, mert a felvert habba inkább  3 evőkanálnyi baracklekvárt löttyintettem.
.
 30 perc sütés után rákentem a tojásfehérje habot(baracklekvárosan) és 1 kis szint adtam neki. készen is van.

 

 

 

 

29 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.07.04. 16:51
Saszi

Sziasztok!

Ezt a receptet én is másképp ismertem meg, de ez a király :) 
A tej mennyisége is pont jó, mikor betettem a sütőbe, még lötyögött egy kicsi az alján, de azt is melléöntöttem, és még sosem volt ennyire finom, és puha, mint így. Egyszerűen sütés közben elpárolgott. A régi recepttel amúgy az volt a legnagyobb baj, hogy a kalács száraz maradt. Anya még diót, mákot, meg cseresznyebefőttet is tett mellé, ezekkel az a gond, hogy a fiam nem szereti, amúgy meg nekem sem hiányzott. Jah, nekem kicsit sok benne a cukor, max a felét teszem bele (igaz, nem kiflivel, hanem kalács maradékkal készítem, gondolom emiatt érzem túl édesnek).

Köszi!

 

2010.11.24. 12:51
Doriel

Szia Andi!

Én ezt az édességet kicsit másképp szoktam csinálni:

Zsemle helyett 10 db kiflit szoktam felkarikázni, a tepsit kivajazom, a kifli felét belefektetem egyenként, meglocsolom a langyos vaníliás tejjel, aztán a kifli másik felét is ugyanúgy ráteszem és azt is meglocsolom a vaníliás tejjel. ( A tej miatt egy kicsit összeesik a kifli, akár a tenyerünkkel meg is lehet nyomkodni, hogy laposabb legyen és több alma férjen rá.) Ha még marad a vaníliás tejből, akkor ráöntöm. Kb. 1 literből szoktam csinálni ugyanolyan módszerrel, mint Te.

Ha megvan a tepsiben a lelocsolt kifli, vízzel felhigított baracklekvárral megkenem. Közben az almát (kb.12 db) fahéjasan, cukrosan, margarinon megpárolom és amikor készen van, a kiflikre kenem. Ezt szintén meglocsolom vízzel higított lekvárral.

Amikor ez készen van, akkor a vaníliástejhez használt tojások fehérjét kemény habbá verem. Amikor  megvan, teszek bele 2 nagy evőkanál baracklekvárt (nem higítva!) verek rajta még néhányat :) és a tepsiben lévő almára kenem. Nem kell tükör simára kenni, ha kanállal kenjük, lesz benne néhány hullám, de ettől csak még jobban fog kinézni.

Kb. 10-15 percre beteszem a sütőbe és gyönyörű narancssárgára fog a hab szineződni. Végül úgy néz ki a süti teteje, mintha lángolna (legalábbis a színe olyan tűz színű lesz).

Szóval én egyben teszem be a sütőbe és úgy is szuper!

Egyébként nagyon jók itt a receptek! Már jó néhányat kipróbáltam és le a kalappal!  :)

2010.08.19. 09:07
Anita

Sziasztok/Szia Andi!

Ennyi gratuláció és köszönet után meg se merek szólalni :P De azért én is gratulálnék. Imádok sütögetni, de sohase tudom mi is lenne az, amit szivesen megsütnék. Belépek az "elmentett kedvencek" közé, vagyis az oldaladra, és pár percen belül meg is jön az ihlet :D.Akkor találtam rá az oldaladra, mikor párom hugának csináltam volna sütit a diplomaosztójára. Pár perc után kiderült, h a raffaello szelet lesz a nekünk való süti. Azóta nem gyözöm sütni, olyan sikere volt :D Csak igy tovább! Mégegyszer gratulálok az oldalhoz!

Egy rendszeres, édesszájú látogató :D

2010.07.07. 14:39
Timi

Az eddigi recepte nem igazán tetszettek. Ezt megsütöttem. Nagyon-nagyon finom lett. Igaz a hab nekem is összeesett, de ez nem befolyásolt semmit!!!!!! Finom-finom

2010.06.24. 14:09
agoo

Ezt a sütit közel 20 éve nem sütöttem..hála neked amikor a szemem elé került a kép azonnal megkívántam..nagyon finomra sikeredett..és szép is volt..:-)

2010.05.16. 16:43
Zgutné Tóth Edit

Szia Andi !
Már n agyon sok receptet mecsináltam a repertoárodból, miden remek lett.

Viszont szombaton a máglyarakáson a had összeesett.

Miutánn szépen meg pirult, kikapcsoltam a gár sütőt és résnyire hagyva az ajtaját bennt hagytam még a sütit.

Mikor kész lett legalább 5 cm-s volt a hab, de mire kihült csak másfél !!!

Mit rontgottam el ?
Üdv.

Zgutné Tóth Edit

2010.03.26. 09:25
Alexa

Sziasztok!

Kipróbáltam ezt a receptet, és isteni lett! Nagyon köszönöm, hogy ilyen nagy sikerem van a konyhában amióta innen sütök - főzök! Mindig másképpen készítem a máglyarakást, de a férjem szerint ez a mostani lett a legjobb!

2010.03.15. 14:06
kitti1209

Sziasztok!

Nagyon régen (kb. 5 éve) ettem először máglyarakást, nem nagyon ízlett, de azóta mindig elmondom hogy holnap csinálok. Nézegettem különböző recepteket, de egyiksem nyerte el a tetszésem. Mivel Andi receptjei nálam nagyon beváltak, ezért úgy döntöttem innen csinálom meg. Tegnap elkészítettem, de rájöttem, hogy nem szeretem a máglyarakást, mert ez még annyira sem ízlett mint amit először ettem. Sajnálom , de ez a recept az első, ami nálam nem jött be. Fura ízkavalkád.

Ui.: Nővérem ette meg mindet.

2010.02.24. 20:43
mobby

Sziasztok!

Már több isteni süteményt is készítettem az oldalról, most ezt szeretném megcsinálni, csak nem tudom mekkora tepsit vegyek elő?!

Valaki tudna ebben segíteni?

Elöre is közsönöm!

2010.02.22. 16:15
ibrab13

Kedves Andi!

Nagyon tetszenek a recepteid!Nagyon sok osmerősömnek ajánlottam az oldalad!Remélem egyszer összefutunk!:)))

Szeretettel: Egy 13éves Tabáni István rajongó,aki odavan a főztödért:))

2010.01.25. 14:26
vivi

:) Szupi!!!!

2009.12.04. 09:38
Merwoman/Erika

De igen én rendszeresen kalácsból csinálom, nagyon fincsi ajánlom mindenkinek.

2009.11.26. 21:53
levaineandi

Szia Andi!

Gratulálok az oldalhoz, nekem nagy segítséget nyújt!!!Azt szeretném kérdezni hogy kifli vagy zsemle helyett nem próbálta meg valaki kaláccsal készíteni a máglyarakást?

2009.11.05. 17:20
betti


2009.10.29 12:31
betti

„Szia Andi! Először is gratulálok az oldaladhoz igazán nagyon színvonalas, és igen jók a receptjeid , ma elkészítettem a máglyarakásodat ebédre , reggelire pedig a tojásos zsemlét , hát nagyon finom lett mind a kettő , végre megtaláltam az igazi máglyarakás receptet , és ami a legjobb , hogy az adaggok amiket megadtál nagyon pontosak , és minden pont úgy jó. Ezentúl mindennap kipróbálok valamit a fenséges ételeid közóül is. Még egyszer gratulálok, és további sok sikert a következőkhöz is. Egy nagy családos anyuka”

2009.11.04. 14:55
Jázmina

Szia Andi!

Csak gtatulálni tudok az oldalhoz nagyon szuper és köszönöm én is a recepteket! Sokan írják a diós változatot de mivel én allergiás vagyok rá szó szerint így mellőztem a máglyarakást egészen addig amíg rá nem találtam az oldaladra!Tényleg nagyon hálás vagyok érte!További sok sikert!

2009.10.29. 12:31
betti

Szia Andi! Először is gratulálok az oldaladhoz igazán nagyon színvonalas, és igen jók a receptjeid , ma elkészítettem a máglyarakásodat ebédre , reggelire pedig a tojásos zsemlét , hát nagyon finom lett mind a kettő , végre megtaláltam az igazi máglyarakás receptet , és ami a legjobb , hogy az adaggok amiket megadtál nagyon pontosak , és minden pont úgy jó. Ezentúl mindennap kipróbálok valamit a fenséges ételeid közóül is. Még egyszer gratulálok, és további sok sikert a következőkhöz is. Egy nagy családos anyuka

2009.10.19. 17:59
szabina333

Szia Andi!

Örömmel akadtam az oldaladra, azóta "innen főzök"

Mindegyik fantasztikus és elsőre sikerül a család legnagyobb örömére!

Íme a máglyarakásom, amivel debütáltam, és nagyon nagy sikert arattam! Köszönöm szépen, gyakori látogató leszek nálad!

Puszi Csornáról!

szabina333

2009.07.31. 15:06
Mező Melinda

Sziasztok,tegnap vacsira megsütöttem ezt a finomságot.Mondanom se kell,hogy nagy sikert arattam vele.Istenni lett!!!!!!!!!!Pofon egyszerü na és gyorsan megvan!!!!!!!!!!!Most már tudom hogy honnan kell receptet kuksolni,ha valami finomra vágyunk!Hétvégén a sajtos perecet akarom kiprobálni,mert itt a képen nagyon guszti és biztos finom is!!!!!!!!probáljátok ki nem fogtok csalodni!!!!!

2009.07.11. 16:41
Fanniii

Sziasztok! Én alma és fahéj nélkül szoktam elkészíteni, mert a párom nem szereti és inkább kiflikarikákat áztatok a tejbe. Úgy is nagyon finom és hamar készen van.

2009.06.13. 15:21
Hannah

Jelentem, máglyarakás kész van! Örömömben körbeugráltam a lakást, ugyanis csodaszép habom lett (pedig nincs is semmilyen robotgépem vagy más elektromos konyhai kütyüm, csak egy habverőm, mint nagyanyáink idejében). 

Nagyon jól sikerült, bár legközelebb még több almát teszek még több fahéjjal és sokkal kevesebb cukrot fogok felhasználni (gondolom ez erőteljesen egyéni ízlés dolga, én pl. egy liter tejből készítek tejbegrízt mindössze két csomag vaniliás cukorral, nehogy túl édes legyen ).

Darált diót tettem az alma alá és fölé, ahogy M-Andi írta. A diós és almás sütemények a kedvenceim, úgyhogy ezt nem hagyhattam ki.

Szóval örök hálám ezért a receptért!

2009.06.13. 14:49
Hannah

Én most sütöm... lehet h rossz tepsiméretet választottam mert az előírt zsemlemennyiség még a feléhez is alig lett volna elég, alma is duplaannyi kellett, de így is kevésnek ítélem. Az egy liter tej pedig nem is volt elég leönteni. Attól már előre félek, hogy nem lesz elég a hab, pedig nagyon finomnak tűnik a végeredmény (pedig még csak az illata jön a sütőből). Nah, mindegy, kezdő vagyok én még ehhez, ha így is sikerül, akkor tuti a recept!

2009.05.20. 21:12
M-Andi

Kedves Andi!

Nálunk a máglyarakás nagy kedvenc. Én egy régi receptből csinálom újra meg újra. Én az alma alá és fölé teszek egy kicsi darált diót és pár db. mazsolát. Próbáld ki! Nekem bevált. Üdv.: Andi

2009.05.15. 11:31
dyna

Én kérek elnézést!Egyszerre két sütit készítettem párhuzamosan és nem figyeltem oda, h mihez kommentelek, a nem jó keménységű habról azonnal a tejszínre asszociáltam és már meg is van a kavar! 

2009.05.10. 10:53
Mezeiné

Szia dyna. Nem értem a hozzászólásodat, lili a tojásfehérjét nem tudja felverni, nem??? Hogy jön ide a parmalat???

2009.04.21. 11:05
dyna

Lili! Szerintem az a lényeg, h habtejszínt vegyél és jó sokáig, kitartóan használdd kézi mixert. És persze jó "lapátok" legyenek benne, olyanok, mint a kézi habverőé. Persze azzal is csinálhatod, de én egy idő után nagyon elfáradok tőle. Hallottam olyat, h egy csipet sót/cukrot is megéri beletenni, de én most egy hete nem raktam bele semmit és tökéltes lett (Parmalat habtejszín, dobozos). További jó próbálkozást! ;) üdv: dyna

2009.04.17. 18:18
lili

Sziasztok

máglyarakás nagyon tuti, nagy kedvenc volt eddig is, az ünnepek alatt elkészült az itthoni változat is. Minden klappolt egészen a sütőből kivételig, (meg persze a szokásos haggyuk száradni a habot részt is betartottam) de (lehet hogy átok ül rajtam) a habom gyakorlatilag eltűnt... kb 3 mm-re zsugorodott a kezdeti több centihez képest.

Kérlek, segítsetek, igazán örülnék ha valaki leírná akár apró részletekig (mert mint tudjuk ebben lakik a patás:) hogy mégis hogyan varázsolhatnék széépséges habot az amúgy finom desszertem tetejére?

hálás köszönöt előre is, az oldal szupi, ha nem jön össze a hab mással vígasztalódom:)

2009.04.12. 20:02
dyna

Kedves Andi!

Elkészítettem a máglyarakást (kiflivel, zsömle helyett) nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Még emellett a citromos álmot csináltam meg, hááááát, óriási sikerük volt!

Ehhez a recepthez kapcsolódóan jegyezném meg, h én egy közepes méretű tepsibe raktam a máglyarakást, és nagyon soknak bizonyzult ez az 1 liter tej+margarin+cukor kombó. Kb. a felét bírtam "ráönteni" (főleg az első réteg kiflire), a felsőre nem mertem sokat, nehogy szétázzon az egész. A végeredmény így is nagyon finom lett, csak én értetlenkedek...

További sok-sok lelkesedést, kreativitást és sikert az új receptekhez (bár ezt talán inkább magunk  -olvasók- kedvére szóló kívánság), jó húsvétolást!

Dyna

2009.04.10. 10:27
Anna

Kedves Andi!

Nagyon finom lett a máglyarakás! Sok receptet kipróbáltam már a honlapodról és mind kifogástalan. Gratulálok a sok finomsághoz!

Anna

2009.02.17. 17:19
Bereczkiné

Kedves Andi!

Én most tévedtem a te oldaladra, de már is nagyon tetszik nekem amit felraktál.És ezek a csodálatos sütik. Megfogok sütni belőlük egy párat. Akkor majd véleményezem őket.De biztos finomak így látásra is. Gratulálok az oldaladhoz.

Üdvözlettel: Berezkiné.

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa