Márványsajtos pite (Quiche au bleu)
Hozzávalók
A tésztához:
-20 dkg finomliszt
-10 dkg hideg margarin
-egy nagy csipet só
-egy teáskanál sütőpor
-egy tojássárgája
-hideg víz
A töltelékhez:
-0,5 kg hagyma
-15 dkg márványsajt
-2 dl tejszín
-2 db tojás
-egy fél piros kaliforniai paprika
-só
Elkészítés
A tésztához a lisztet egy nagy tálban elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Aztán hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi kanál hideg vizet, amitől szépen összeáll. Ha kész, folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez először a fél kiló hagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk, és kevés sóval olajon üvegesre pároljuk. Hagyjuk kissé kihűlni.
Ha a tészta ideje lejárt a hűtőben, kivesszük, és akkora körré nyújtjuk, hogy a piteforma oldalára is fel tudjuk nyomogatni. Ha kész, áttesszük a kivajazott, kilisztezett formába, szépen beleillesztjük, a felesleges részeket levágjuk. A párolt hagymát egyenletesen elosztjuk rajta, a sajtot rámorzsoljuk, majd ráöntjük a 2 tojással, csipet sóval elkevert tejszínt. Díszítésként rászórjuk a kaliforniai paprika kockákat.
180 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, szeleteljük.
A forma, 25 cm átmérőjű és 3,5 cm mély.
A receptet és a fotókat Csige Katalin küldte!
|
Kedves Kata, nagyon jól néz ki, biztosan meg fogom csinálni a családnak :)