Gesztenyepürés habcsóktortácska
1. Attól függően, hogy hány kis tortát szeretnél, készíts 2 – 3 tojásfehérjéből habcsókokat úgy, hogy 1 fehérjéhez 9 dkg cukrot kell hozzáadni.
A habcsók készítését most nem írom le, megtalálod itt a Habos linzer receptemnél képekkel illusztrálva.
Annyit kell csak változtatni a sima habcsókhoz képest, hogy ne lyukas legyen a közepe, hanem telített, mint ahogy az alábbi képemen is látszik.
2. Én a képen látható 12 db kisebb méretű habcsókot készítettem 2 tojásfehérjéből.
Ehhez a 12 db –hoz 35 dkg gesztenyemasszát , 1 csomag vaníliás cukorral és annyi tejjel kell kikeverni, hogy formázható legyen habzsákkal. ( de nyomhatjuk rá gesztenyepüré nyomóval is )
3. 2 dl Hulala tejszínt , 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verni.
4. Összeállítás : A habcsók torta alapokra először gesztenyemasszát nyomjunk, majd egy adag tejszínhabot, majd megint gesztenyét és megint tejszínhabot. A tetejét olvasztott csokival vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük.
A habcsók alap elkészíthető előre, a többi seperc alatt kész van.
Frissen fogyasztva ajánlom!
|
szia andi!!!
tegnap megsütöttem ezt a desszertet nagyon finom lett mindenkinek ajánluk ezt az oldalt
gratulálok andi
köcce a receptet