Ribizlis sült túrótorta
Hozzávalók a tésztához:
22 dkg liszt, 14 dkg vaj vagy margarin, 2 dkg kakaó, 7 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 kávéskanál sütőpor
Töltelékhez: 25 dkg túró, 1 kis pohár tejföl, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 cs vaníliás cukor, 3 tojás, 5 dkg puha vaj, 2,5 dkg liszt
Díszítéshez: 20 dkg ribizli, 1 cs. piros tortazselé
A tésztához a tojás kivételével a hozzávalókat összemorzsoljuk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és kibélelünk vele egy min. 20 cm átmérőjű piteformát. A tészta alját megszurkáljuk, és hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.
A töltelék hozzávalóit egy tálban gépi habverővel alaposan összekeverjük, majd tésztára halmozzuk, és 170 fokon kb. 50 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét beborítjuk a ribizlivel, és ráöntjük az előírás szerint elkészített tortazselét.
Megjegyzésem : az eredeti recept tésztájához nem írtad sütőport, én azért tettem bele, hogy egy kicsit lazítsam a linzertésztát. 22 cm átmérőjű piteformában készült, de lehetett volna még ennél nagyobb méretűben is készíteni.
A recept a Nők Lapja konyha júniusi számából való.
|
Szia Andi!
Az lenne a kérdésem, hogy ha elkészült a sütemény és egy teljes napra beteszem a hűtőbe, lesz valami baja?
Vendégeket várok, viszont előző nap szeretném megcsinálni, és másnapig a hűtőben tárolni!
Előre is köszönöm a válaszodat!!! :)
Szia, szerintem nem lesz vele gond, nyugodtan elkészítheted előre. Üdv, Andi