Csokoládé torta
Hozzávalók:
Piskóta: 10 tojás,10ek liszt,10ek cukor,1/2 cs. sütőpor,izlés szerint kakaópor
Krém: 4 dl tej, 20 dkg porcukor, 4ek kakaó, 4ek liszt, 30 dkg teavaj, 2 cs csokipuding, 7-8dl tej, 6ek cukor, 2cs van cukor
Elkészítés: A sütőt 180C-ra előmelegítjük. Bekeverjük a piskótát. Sütjük.25 cm tortaformában sütöttem 30 percig. Én 2szerre sütöttem meg 5-5 tojásból,,mert így magasabb lett a torta
és könnyebb volt félbevágni a piskótát mint háromba. Amíg a piskóták sülnek elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet felfőzzük,majd lehűtjük. A csokipudingot is megfőzzük és hagyjuk hűlni.
A teavajat,a porcukrot,a kakaót kikeverjük és ha kihűlt a tejes lisztes krém botmixerrel összekeverjük a kettőt és ha sima a krém hozzákeverjük a pudingot is.
Megtöltjük krémmel a lapokat,kívülről is megkenjük és kedvünkre díszítjük.
Én kétféleképp díszítettem a két tortát(2 csináltam,egyet szülinapra barátnőm fiának,egyet a kisfiam kérésére magunknak)Az egyiket házilag készített marcipánnal pillecukorból,a másikat tejszínhabbal és csokikrémmel (amivel a tortát töltöttem).
A receptet és a fotókat Vörösmarty Ágnes küldte!
|
Szia Eperke!
A tortát én sütöttem,nem Andi!A piskótát én úgy szoktam csinálni,hogy géppel felverem a tojásfehérjét,hozzá a cukor,még ezzel is verem picit,utána hozzáöntöm a tojások sárgáját,de most csak simán belekeverem,nem verem,végül jöhet a liszt,kicsit keverek rajt majd fél percig még habverővel keverem.Formába öntöm és tűpróbáig sütöm.Előmelegített sütőben 180C-on kb 30-35 perc.Én mindig így csinálom a piskótákat és mindig szép magasak lesznek.
A tortaformának csak az alját kend ki és lisztezd,az oldalát ne,különben nem fog szépen feljönni a piskóta.
Ági