Két színű muffin
Ez liszt érzékenyeknek is elkészíthető, íze nem fog ezáltal megváltozni. Már sokszor elkészítettem a gyerekeimnek.
20 dkg ráma margarin, 15 dkg cukor, 5 tojás, 25 dkg liszt ( gluténmentes ) ,2 teáskanál vanília aroma, 1-2 evőkanál kakaó, 2 teáskanál juharszirup, 3-4 teáskanál sütőpor, 1/2 tábla étcsoki
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral A tojásokat szétválasztjuk. a sárgákat habosra keverjük a cukorral és margarinnal és a vanília aromával, és a juhar sziruppal. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A margarinos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot. A tésztát ketté választjuk az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A formákba kanalazzuk a kétféle tésztát, úgy, hogy a forma egyik részébe a kakaós, másik részébe a sárga kerüljön, és még fele dobhatunk széttördelt étcsokit. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A receptet és a fotót Blahunka Ági küldte!
|