Epres madártej
Ugyanúgy készítem mint a hagyományos madrátejet, csak amikor a vanília öntet teljesen kihűlt hozzákeverem a pépesített epret.
Hozzávalók : 2 l tej, 7 db tojás, 2 dkg vanília ízű pudingpor ( fél csomag ), 20 dkg kristálycukor, 2 cs. vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd belseje, 50 - 60 dkg eper
A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral.
A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felforrt kifőzzük benne a kiszaggatott tojáshabokat. Ha kifőttek a tojáshabok akkor a tejet szűrjük át, hogy ne legyen majd a madártejünk tele apró kis habdarabkákkal.
Utána a leszűrt tejet lassan csúrgatva és közben kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tojássárgájával kikevert pudingporhoz és csomómentesre keverjük. Még forrón hozzáadjuk a maradék 15 dkg cukrot is.
Ha elkészült a vanília öntet akkor hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt kézi habverővel keverjük hozzá a turmixgépben pépesített epret, majd adjuk hozzá a habgaluskákat. Jól lehűtve tálaljuk.
|
sziasztok egy nagyon bevállt madártej receptett szeretnék megosztani veletek ami sürü és krémes !!!!
madártej 4 személyre:
1 liter tej 3 evőkanál liszt 6 tojás 25 szem édesitö tabletta vagy 6 evőkanál cukor izlés szerint vanilliás cukorral izesitjük
Fele tejet felrajuk a tüzre melegedni másik felét a tejnek összekeverjük a tojások sárgájával és a cukorral meg a lisztel majd hozzá öntjük a felforralt tejjhez addig keverjük még sürünem lesz majd atojások fehérjét tálba teszük és vizgöz felett keményre felverjuk krém tetejére helyezzük