Pudingos – gesztenyés kehely
Hozzávalók 4 személyre : 0.5 L tej, 1 cs. vaníliás pudingpor, 3 – 4 evőkanál kristálycukor, 20 – 25 dkg gesztenyemassza, babapiskóta vagy piskóta tallér, tejszínhab ízlés szerint
Elkészítés : a pudingot a megszokott módon, ízlés szerinti cukor mennyiségével elkészítjük.
Az előkészített poharakba vagy kelyhekbe belemerjük a puding felét, tördelünk rá babapiskótát vagy teszünk rá piskóta tallért, erre rámerjük a puding másik felét. Amikor a puding nagyjából már kihűlt, a felengedett gesztenyemasszát gesztenye nyomóval vagy nagylyukú reszelővel ráreszeljük a kelyhek tetejére. Ízlés szerint tejszínhabbal ízesíthetjük, és díszíthetjük. A piskóta miatt hagyjuk pár órát állni.
Gyors, egyszerű, mutatós, előre is elkészíthető finomság. A tejszínhabot csak tálalás előtt tegyük rá.
|
Kedves Andi!
Először is nagyszerű ez az oldal! Csodálatos dolgokat tudsz művelni a konyhádban :-)
Ma délelőtt meg is csináltam ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb pudingos-gesztenyés finomságot! Csak ajánlani tudom mindenkinek, ha valami gyors, egyszerű, de nagyon finom édességre vágyik!
Üdv: Ági