Hozzávalók : 40 dkg liszt, 6 evőkanál tejföl, 20-25 dkg sajt reszelve, 30 dkg margarin vagy vaj, 1 ek só
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele.
Azonnal kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, megkenjük tojássárgájával és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk.
Derelyevágóval kb. 1.5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe. 180 fokon sütjük kb.15-20 percig.
Gyorsan kész és nagyon finom!
Megjegyzés : A tészta minél vastagabb annál finomabb, nehogy vékonyra nyújtsd! Mindig felesben füstölt sajttal készítem, de csak a tésztába tegyétek, mert a tetején megég a füstölt sajt.
Szia Andi! Kérdésem, hogy mennyire áll el ez a sajtos rúd. Van-e értelme két-három nappal előre elkészíteni, vagy ez egy frissen fogyasztandó változat?
Szia! Én mindenképpen frissen készíteném! Tényleg nagyon gyorsan elkészül. Üdv, Andi
Szia Andi! Nagyon egyszerű,gyorsan elkészíthető ez a sajtos rúd recept,nagyon örülünk neki,mindenkinek ízlett. Minden a leírtak alapján csináltam,bár annyi hozzáfűzni valóm lenne,hogy a sütési időt hosszabítottam kb 7perccel,50fokon,mert kissé nyers maradt volna a belseje. Köszi a receptet! Üdv: Reni
Férjem talált rá az oldaladra , azóta is innen sütjük a sütiket. Ez a sajtos rúd az egyik nagy kedvenc lett a családban. Köszi a receptet! Már több ismerősömnek is ajánlottam az oldalad.
Mi is ezt a receptet használjuk, és nagyon jó szokottt lenni. Egyik ismerősöm szalakálit is szokott beletenni, bár nekünk jobban ízlik csak így! Gyakran sütök sós süteményeket, mert nálunk az jobban megy, mint az édes. A recepteket általában innen szedem le.
Véletlenül keveredtem ide egy másik receptportálról.És nagyon örülök neki.A második sütinél tartok.A Sajtos rúd most sül.Eddig,amit készítettem nagyon finom volt.Majd szép lassan az ételeket is ki fogom próbálni.Gratulálok az oldaladhoz.Kisült a süti.Tényleg isteni finom lett.Nagyon szépen köszönöm,hogy feltetted a receptet.
Andikám nagyon bejött ez a sajtos rúd recept a páromnak is nagyon ízlett lecserélem a régi receptem és a közelgő ünnepekre is ezt fogom már sütni idén! Jah és másnap is nagyon finom puha, igaz bevallom csak pár darab maradt belőle ma reggelre ,de már az is csak múlt idő: Szóval mindenkinek ajánlom tényleg finom üdv kincsem
Ez a legjobb sajtosrúd recept a világon ! Köszönet érte !
2011.02.24. 16:30
Szia Hisztofer
Lehet,hogy már elkéstem vele de amikor én a sütés elötti este összeállítottam a tésztát és másnap kora reggel sütöttem isteni finom lett de valamennyire "dől"-t,nem olyan szép,mint mikor azonnal sütöm.
Szia! Én is készítettem már úgy, hogy este begyúrtam, reggel sütöttem. Nekem nem dölt el, viszont szerintem sem olyan finom mint frissen összeállítva. 10 - 15 perc alatt össze lehet gyúrni, így én ezután nem készítem el előre. Üdv, Andi
Mostanában bukkantam az oldaladra, szerintem nagyon jó receptjeid vannak. Ma megsütöttem a sajtos rudakat, az eredmény: ízre és kinézetre szuper, a belsejét picit nyersnek találom (bár tovább sütöttem őket és még így is), pedig MINDENT úgy csináltam, ahogy írtad. Ettől függetlenül el fog fogyni, és lehet, hogy másodjára sokkal jobb lesz, ha "trükközök" a sütésnél. A tejfölös csodabogár eddig a nagy kedvenc nálunk. Köszönjük a sok jó receptet, Üdv, Andi
Köszi a tuti receptet, pár perce vettem ki a sütőből életem első sajtos rúdjait, és nagyon finomra sikeredtek. Anyukám kedvére csináltam elsősorban, mert neki a sós sütik a kedvencei, és most együtt falatoztunk, nagyon ízlik neki is.
Szia! Örülök, hogy ízlik a sajtos, nálunk is nagyon kedvelt. :) Andi
A receptnek köszönhetően sokat nőtt a " népszerűségi index"-em pár bulin és családi összejövetelen:)
Egy baja van ennek a sós nyalánkságnak.Gyorsan elfogy:))))))
köszönjük!!!!!!
2010.03.08. 11:10
Dóra
Kedves Andi!
Nekem 15-20 perc után még elég nyersnek tűnt a belseje és sütöttem még 10-15 percig, de a belseje nem sokat változott. Viszont amikor kihűlt teljesen rendben volt. Azt szeretném kérdezni, hogy ez így "normális"? Vagy esetleg én rontottam el valamit? Bár mindent úgy csináltam ahogy írtad.
Egyébként nagyon finom lett. Gyos, egyszerű süti és nem lehet belőle eleget készíteni /még a dupla adag is majdnem kevésnek bizonyult/.
szia andi! ténleg szuperek a receptjeid!! a férjed és a gyermekeid bizotsan örülnek neki hogy ilyen házias vagy! én ma készitettem el a sajtos rudakat,de nem úgy sikerült mint a tiéd,ennek ellenére elfogyott. most nézem utólag,hogy 6 evőkanál tejfölt irtál én meg valahogy csak 1-et tettem bele,mert elnéztem. talán emiatt lett kicsit nyers a közepe és az alja meg kemény. szerinted ezzel szúrtam el? mert nem akart összeállni,úgyhogy tettem még hozzá liszetet és úgy sikerült. help!!!
Szia! Hát ha 6 helyett csak 1 evőkanál tejfölt tettél bele akkor biztosan az volt a gond. Pedig ez egy isteni finom sajtos. Legközelebb készítsd 6 evőkanál tejföllel, meglátod még gyorsabban el fog fogyni! Üdv. : Andi
Szia Andi! Szerintem nagyon jó receptjeid vannak,én mindig itt keresek valami finomat.A sós rúd nagyon fincsi.Köszi a recepteket éstovábbi sok sikert.(a barátnőimnek is ezt az oldalt ajánlottam)
2010.02.14. 14:24
istar
Szia Andi, ez a sajtos recept valóban nagyon finom, és bármikor tuti siker. A recept azonban Bibic-től van, az nlc Mit főzzek holnap topikjából. Latsia is mindig megemlíti, hogy ő az, aki közkinccsé tette :-))
2010.02.09. 20:50
mercismacska
de durva Varga Mihájné hsz-e......ha írni sem tud, hogyan igazodik el a számítógépen és a neten....? őszintén sajnálom szerencsétlen flótást.
én megsütöttem a minap ezt a sajtos rudat, és nagyon finom lett. ezek szerint nemcsak írni de sütni sem tud szegény....szánalmas.
szóval....no comment.
a többieknek jó sütögetést Neked Andi pedig nagyon szép estét kívánok!
2010.02.08. 07:35
Varga Mihájné
Szia Andi !! Ez a só rud nemér pénzt !!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon sok süteményt szoktam sutni , nagyon finomakat ,de ez nemjött be .
Szia! Semmi gond, légyszi menj és keress máshol számodra bejövő receptet... Nagyon furcsa, hogy még a saját nevedet sem tudod leírni.....
Szia Andi. Most találtam rá az oldalra és annyi őrületesen klassz étel van a honlapon,hogy azt se tudom melyiket készítsem elsőnek.Viszont volna egy aprócska kérdésem a sajtos rúddal kapcsolatban. Olvastam a hozzászólásokat is,de azért mégis:az komoly,hogy nem kell élesztő a tésztába?Vagy csak kimaradt belőle?Én nyitott vagyok új dolgokra,de itt azért megremegett a fakanál a kezemben,úgyhogy kérlek írd meg,hogy ez így rendben van-e.Köszi.Mónika.
Szia Mónika! Tényleg nem kell bele élesztő. A lényeg, hogy tényleg ne nyújtsd vékonyra a tésztát. Andi
Hát ebből nem lehet annyit sütni, hogy elég legyen. Elrontani pedig alig lehet, csak talán ha nem megfelelő sajttal készitik el. Kicsi bors illetve gyömbér változatossá tette az ízét és kíváló borkorcsolya volt szilveszterkor. A légkeverős sütőben egyszerre két tepsi sült előmelegítve 180 fokon kb. 20 perc perc alatt.
Az első adag soha nem éri meg, hogy kihüljön. Ez tényleg nagyon bevált. Köszi.
Üdv. Éva
2010.01.12. 09:53
Csilla
Szia Andi!
Megsütöttem a tripla adagot a szülinapi bulira, szerintem, ha négyszeres mennyiséget sütök az is elfogyott volna. Nagyon finom lett, mindenki dicsérte, a gyereke is futkoztak vele, a felnőttek borkorcsolyaként is fogyasztották.
Nagyon finom lett, és tényleg nagyon hamar kész is lettem vele.
Úgy döntöttem, hogy a februári SZM bálra is megsütöm.
Nagyon szépen köszönöm ezt a csodás receptet, sok sikert!
Üdv: Csilla
2010.01.03. 15:02
Csilla
Hello!
Érdeklődnék, hogy a gyermekeim vasárnapi szülinapi bulijára készíteném el ezt a finomságot. 25 embert hívtunk meg. Elég, ha dupla adagot sütök, vagy triplát kellene?
Köszi, és majd megírom, hogy milyen lett.
Üdv! Csilla
Szia Csilla, szerintem 25 főre nyugodtan csinálhatod tripla adagból, mert el fog fogyni. Andi
2010.01.01. 11:18
Maci
Sziasztok!
Megsütöttem én is, de nem lett jó :-( Nem tudom mit rontottam el. Nekem még 25 perc után is nyersnek tűnt, de nem mertem tovább sütni, és valóban nyers (lisztes ízű) lett a közepe. Felesben füstölt sajttal csináltam, így sztem túl "nehéz". Ja, és sótlan is volt.
Szia! Szerintem erős hőfokon, túl gyorsan sütötted, ezért nem sült meg a bejseje. 1 evőkanál sóval sótlan lett volna? Andi
2009.12.30. 16:19
Ilus
Kedves Andi!
Ez a recept így jó, ahogy van.Én is kételkedtem, hogy mi lesz belőle tojás és élesztő/sütőpor nélkül, de nem kell bele más, csak ami le van írva! Köszi és BÚÉK!
Az előbb készültek el a sjtos rudak.Háát nagyon finomak lettek.Karácsonyra is elkészítem.Már én is kipróbáltammást is a receptjeid közül,mindegyik nagyon jó lett.Köszönet érte.Ági
2009.11.27. 01:01
Bea
Szia Andi!
Most csináltam életemben először egyedül nyújtandó sós süteményt. Férjem és barátja filmet néztek, és próbakóstolást csináltattam velük. Mit ne mondjak, nem hagytak túl sokat, annyira ízlett nekik! Felhatalmaztak, hogy máskor is csinálhatok ilyet!
Köszönöm a gyors és egyszerű receptet!
Már kinéztem pár finomságot, amit karácsonyra fogok elkészíteni!
Ehhez a recepthez nem kell élesztő? S.O.S választ kérnék, mert szeretném ezt is megsütni. Már sok mindent megcsináltam, jók és finomak a receptjeid. Köszönöm!
Szia, nem kell hozzá élesztő. Andi
2009.08.25. 21:23
Adina
Szia Andi ! Megcsinaltam ezt a receptedet es nagyon izlett. Kedvet kaptam a sajtos rollo elkeszitesehez is ,de nem talaltam. be tudnad nekem szurni alinket ahol megtalalom. Koszi
Ismertem már ezt a receptet régebbről, de ilyen finomra még nem sikerült megsütnöm. Köszi a jótanácsokat! Amiket eddig kipróbáltam, mindegyik sikert aratott:))
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Szia Andi! Kérdésem, hogy mennyire áll el ez a sajtos rúd. Van-e értelme két-három nappal előre elkészíteni, vagy ez egy frissen fogyasztandó változat?
Szia! Én mindenképpen frissen készíteném! Tényleg nagyon gyorsan elkészül. Üdv, Andi