Titó pite
Tészta hozzávalói : 50 dkg liszt, 14 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 dkg szalakáli és annyi tej, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk.
Ezt a tésztát 3 felé osztjuk és kinyújtjuk kb. 30 * 25 cm nagyságúra. Max. 10 perc alatt 160-180 fokon világosra sütjük.
Krém : 0.50 L tejet, 4 kanál kristálycukorral, 4 ek. liszttel felfőzünk úgy, hogy a lisztet először 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk és hozzáöntjük a lisztes tejhez, és tovább főzve besűrítjük. Utána ezt a főzőtt krémet kihűtjük.
25 dkg margarint, 30 dkg porcukorral habosra kikeverünk és a kihűlt, főzött krémet hozzáadjuk és habosra keverjük. Elfelezzük és az egyik felébe egy citrom levét és héját keverünk. A másik felébe pedig 2 dkg kakaóport teszünk. A lapokat ezekkel a krémekkel betöltjük. A legfelső lapot még nem tegyük rá, hanem először vonjuk be csokoládéval és, ha kihült vágjuk fel akkora szeletekre amekkorára majd a süteményt szeretnénk vágni. És így tegyük rá a 3.lapot a citromos krém tetejére. Így forró vízes késsel könnyebben fel lehet vágni.
A legfelső lap csokizása és szeletelése :
|
Nekem az a tapasztalatom, ha a főzött krémbe cukrot teszünk, nem lesz megfelelően "kemény" az állaga akár meddig hűtjük is.
„ Szia Andi!
Ma megsütöttem a sütit az íze nagyon finom lett, de sajna a krém folyós lett. Az okára még nem jöttem rá. :-( De azért máskor is megfogom csinálni.