Császármorzsa / 4 főre
Hozzávalók : 20 dk búzadara, 1.5 dkg liszt ( nem elírás, tényleg ilyen kevés kell bele ), 5 dl tej, 2 teáskanál vanília eszencia ( én 2 cs. vaníliás cukrot tettem bele ), 6 tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja,
A sütéshez : 10 dkg vaj
Porcukor, baracklekvár
Elkészítés : A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel.
Ha letelt az 1 óra akkor a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és hozzákeverjük a tejes masszához.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük a tojásos-tejes masszába.
Egy nagyobb méretű teflonos serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a masszát.
Fakanállal folyamatosan kevergetve addig süssük amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. 4 fős adagnál ez 30 percig is eltarthat! ( nálam volt vagy 40 perc is J )
Melegen, porcukorral és lekvárral tálaljuk.
A recept a desszert eu.oldalról származik.
Régóta kerestem már egy jó császármorzsa receptet és mivel ezt sokan dícsérték, kipróbáltam. Nem csalódtam, finom lett csak az a folyamatos kevergetés ne kellene hozzá. Azt hittem soha nem lesz kész :)
|
Nagyon jó a recept, hot pan-ben csináltam és 20 perc alatt megsült.