♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Császármorzsa

 

Császármorzsa  /  4 főre

 

Hozzávalók : 20 dk búzadara, 1.5 dkg liszt ( nem elírás, tényleg ilyen kevés kell bele ), 5 dl tej, 2 teáskanál vanília eszencia ( én 2 cs. vaníliás cukrot tettem bele ), 6 tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja,

 

A sütéshez : 10 dkg vaj

 

Porcukor, baracklekvár

 

Elkészítés : A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel.

Ha letelt az 1 óra akkor a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és hozzákeverjük a tejes masszához.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük a tojásos-tejes masszába.

 

Egy nagyobb méretű teflonos serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a masszát.

Fakanállal folyamatosan kevergetve addig süssük amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. 4 fős adagnál ez 30 percig is eltarthat! ( nálam volt vagy 40 perc is J )

 

Melegen, porcukorral és lekvárral tálaljuk.

 

A recept a desszert eu.oldalról származik.

Régóta kerestem már egy jó császármorzsa receptet és mivel ezt sokan dícsérték, kipróbáltam. Nem csalódtam, finom lett csak az a folyamatos kevergetés ne kellene hozzá. Azt hittem soha nem lesz kész :)

 

27 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.06.24. 18:24
monica75

Nagyon jó a recept, hot pan-ben csináltam és 20 perc alatt megsült.

2011.07.03. 18:23
nviki

Szia Andi! Köszönet a receptért! Én raktam bele még egy kis mazsolát, 40-45 perc kitartó kevergetés után a saját készítésű eperszörppel ettük, isteni finom lett! :-))) Üdv, Viki

2011.06.10. 11:06
Enn

Szia Kitti! Kérlek küld el nekem is a császármorzsa receptedet.

Köszi, Adrienn

 


2011.02.11 11:45
Erika

„Sziasztok!

A családom imádja a császármorzsát, kaptam ismerősöktől és találtam az interneten is rengeteg receptet (liszttel vagy búzadarával vagy esetleg vegyesen készített, egy tojással vagy több tojással, felverve vagy csak egyszerűen keverve), többet ki is próbáltam, de egyik sem lett olyan, amire még gyerekkroromból emlékszem - a hagyományos, "menzán" készült császármorzsa.

Ha valaki tud egy olyan receptet, amivel elkészíthetem a hagyományos császármorzsát, kérem, küldje el nekem.


2011.02.03 16:29
kalotai józsefné

„Szia! Légyszives elküldeni a Te császármorzsa receptedet.köszönöm Erzsi


2010.02.27 15:42
kitti1209

„Sziasztok!

Megcsináltam és kevergettem. Sokáig tartott . Van egy másik Császármorzsa receptem, vetekedik ezzel az íze, és nagyon hasonló az elkészítése is, de sokkal kevesebb ideig tart, én inkább annál maradok. Aki szeretné a receptet írjon nekem és elküldöm. Egyébként nagyon jó az oldal.”

2011.03.17. 10:58
Kaleid

Nagyon régen ettem császármorzsát, akkor is mirelittet. Ezt elkészítettem. Hot pan-ba sütöttem, isteni lett. Most sem okoztál csalódást. Köszönöm ezt is, a többi isteni recepttel együtt.

2011.03.16. 18:34
hugi1967

Szia Kitti1209!

Légyszives küld el a Te császármorzsa receptedet.

köszi

2011.03.15. 21:41
timo714

Szia,

 

légy kedves küldd el nekem a Te császármorzsa receptedet.

Köszönettel: Timi


2010.02.27 15:42
kitti1209

„Sziasztok!

Megcsináltam és kevergettem. Sokáig tartott . Van egy másik Császármorzsa receptem, vetekedik ezzel az íze, és nagyon hasonló az elkészítése is, de sokkal kevesebb ideig tart, én inkább annál maradok. Aki szeretné a receptet írjon nekem és elküldöm. Egyébként nagyon jó az oldal.”

2011.02.11. 11:45
Erika

Sziasztok!

A családom imádja a császármorzsát, kaptam ismerősöktől és találtam az interneten is rengeteg receptet (liszttel vagy búzadarával vagy esetleg vegyesen készített, egy tojással vagy több tojással, felverve vagy csak egyszerűen keverve), többet ki is próbáltam, de egyik sem lett olyan, amire még gyerekkroromból emlékszem - a hagyományos, "menzán" készült császármorzsa.

Ha valaki tud egy olyan receptet, amivel elkészíthetem a hagyományos császármorzsát, kérem, küldje el nekem.


2011.02.03 16:29
kalotai józsefné

„Szia! Légyszives elküldeni a Te császármorzsa receptedet.köszönöm Erzsi


2010.02.27 15:42
kitti1209

„Sziasztok!

Megcsináltam és kevergettem. Sokáig tartott . Van egy másik Császármorzsa receptem, vetekedik ezzel az íze, és nagyon hasonló az elkészítése is, de sokkal kevesebb ideig tart, én inkább annál maradok. Aki szeretné a receptet írjon nekem és elküldöm. Egyébként nagyon jó az oldal.”

2011.02.03. 16:29
kalotai józsefné

Szia! Légyszives elküldeni a Te császármorzsa receptedet.köszönöm Erzsi


2010.02.27 15:42
kitti1209

„Sziasztok!

Megcsináltam és kevergettem. Sokáig tartott . Van egy másik Császármorzsa receptem, vetekedik ezzel az íze, és nagyon hasonló az elkészítése is, de sokkal kevesebb ideig tart, én inkább annál maradok. Aki szeretné a receptet írjon nekem és elküldöm. Egyébként nagyon jó az oldal.”

2010.11.18. 14:16
csilla

Szia Andi !Szerintem  ez  az egyik legegyszerűbb ételek  közé tartozik, de én nem tudom  soha   elkészíteni.Sosem sikerül. Pedig  azt   mondják  nagyon  jól tudok  főzni,sütni. Sajnálom.

2010.11.05. 18:51
khelga

A mamám is mindig ilyen császármorzsát csinál. Nekem ez az igazi és örülök neki, hogy végre valaki más is ismeri ezt a receptet!  Az "igazi bécsi" ettől még igazi, de tudjátok, ahány ház annyi szokás. 

2010.10.15. 19:18
Eszter

Én is azt hittem, hogy sosem lesz kész, de megérte kitartani, nagyon finom lett! :-) Köszönöm a receptet!

2010.07.23. 12:57
Zsófi

Köszönöm  a receptet! Ma csináltam meg, nagyon finom lett! Bár amikor elkezdtem sütni azon gondolkoztam milyen pizzát rendeljek, de aztán tényleg megsült, szép lett! :) Már készítettem innen sok mindent, nagyon jól sikerültek! Nem igazán sütöttem- főztem, de egyre több kedvem van. Szívesen olvasnék leves, főzelék recepteket is, hátha megjönne hozzá a bátorságom. Köszi, Zsófi

2010.06.24. 15:02
effa

En is az eu desszert oldalrol szoktam venni a csaszarmorzsa receptet, jobb mint a Horvath Ilona fele! Meg erdemes kiprobalni a szalagos farsangi fank es a makos sutemeny recepteket is!

2010.06.12. 16:52
nyanyus50

Andi!

Hasonló recept szerint készítem,csak keverek bele apróra vágott almát és mazsolát.Miután a mazsolát nem szeretitek,próbáld alma darabkákkal.A masszát felforrósított vajas serpenyőbe öntöm és előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt megsütöm,villával "szétkeverem"és pár percre még visszateszem.

37 éve vagyok férjnél,még soha nem csináltam smarnit,a napokban kaptam a receptet,megcsináltam.Nagyon finom.

2010.04.28. 13:15
Paksy Mariann

Kedves Mariann,

Elküldenéd nekem is ezt a könnyű és gyors császármorzsa receptet?

Köszönöm,

Paksy Mariann: mariann.paksy@adsidera.hu


2010.04.03 18:30
Marcsi75

„Az én császármorzsa receptem igazi osztrák recept, nem is kell bele búzadara. Egy pici tejszín kell bele és a tojás felvert habja. Pillanatok alatt kész,  pille könnyű tészta és nagyon finom. Korábban nem is szerettem ezt az ételt.”

2010.04.03. 18:30
Marcsi75

Az én császármorzsa receptem igazi osztrák recept, nem is kell bele búzadara. Egy pici tejszín kell bele és a tojás felvert habja. Pillanatok alatt kész,  pille könnyű tészta és nagyon finom. Korábban nem is szerettem ezt az ételt.

2010.03.15. 17:15
Mariann

Szia!

Megköszönném, ha elküldenéd a császármorzsa receptedet, mert nincs kedvem olyan sokáig ott állni mellette.

                                                            Mariann


2010.02.27 15:42
kitti1209

„Sziasztok!

Megcsináltam és kevergettem. Sokáig tartott . Van egy másik Császármorzsa receptem, vetekedik ezzel az íze, és nagyon hasonló az elkészítése is, de sokkal kevesebb ideig tart, én inkább annál maradok. Aki szeretné a receptet írjon nekem és elküldöm. Egyébként nagyon jó az oldal.”

2010.03.01. 16:37
Héra

 Szia!
Elolvastam az eredeti, desszert.eu-s receptet, de ott csak három tojást írt. Akkor mennyivel kell csinálnom?:D

Nagyon tetszik az oldal, rendszeresen kipróbálom a recepteket:)

Üdv: Héra

Kedves Héra! Ott csak 2 személyre van írva a recept, én 4 személyre írtam! Andi

2010.02.27. 15:42
kitti1209

Sziasztok!

Megcsináltam és kevergettem. Sokáig tartott . Van egy másik Császármorzsa receptem, vetekedik ezzel az íze, és nagyon hasonló az elkészítése is, de sokkal kevesebb ideig tart, én inkább annál maradok. Aki szeretné a receptet írjon nekem és elküldöm. Egyébként nagyon jó az oldal.

2010.02.22. 15:53
rendszeres olvasód

Kedves Andi! Tényleg próbáld meg jól kikent (kimargarinozott) tepsiben, előmelegített sütőben sütni, amikor feljön, egyszer át kell keverni és összetörni egy nagyobb lapáttal (fém szedőlapát a legalkalmasabb) és még egy kicsit visszatenni, hogy megpiruljon a teteje is! Sokkal kevesebb munka van vele, mint a serpenyő mellett álldogálni és a végeredmény ugyanaz! Igazából ez a recept  a "daramorzsa", a klasszikus "császármorzsa" inkább a palacsintatésztához hasonló és azt muszáj serpenyőben kevergetni. Én még tennék hozzá egy kis mazsolát is, de ez ugye ízlés kérdése... Gratulálok az oldaladhoz, rendszeresen olvasom és készítem innen a receptjeidet, mindegyik nagyon ízlik a családomnak!

Kedves rendszeres Olvasóm! :)

Legközelebb  mindenképpen így fogom elkészíteni és majd beszámolok róla milyen lett. A mazsolát nálunk senki nem szereti, így az az tuti ezután is kimarad :) Köszönöm a dícséreted, örülök, hogy eddig sikered volt az elkészített receptekkel. Sok sikert a további receptek kipróbálásához is. Üdv. : Andi

2010.02.22. 13:12
maca

maca                       kedves andi!!!

ja és még azt szeretem volna meg kérdezni ,hogy ebböl menyi adg lesz ????

Maca, mint ahogy írtam a receptben is, 4 főre elegendő. Andi

2010.02.22. 12:56
maca

maca                        Kedves andi!

ezt el lehet késziteni úgy,hogy ma este és holna délelöt sütöm meg????

Nem próbáltam, de én így nem készíteném. Üdv. : Andi

2010.02.22. 10:41
kovács mária

szia Andi! nekem is megvan ez a recept,csak én sütőben szoktam sütni,sűrűn kevergetve.szia:ria

2010.02.20. 16:39
Molnárné Éva

Szia Andi!

Köszönöm szépen az  új recepteket. Sokat főzök és sütök Tőled. Nagyon finomak az ételek és a sütemények, nem beszélve az igényes tálalásról, amikor is a felvételt készíted.Minden úgy stimmel, ahogy le van írva a receptben-

További sok sikert és jó egészséget kívánok:

Molnárné Éva

2010.02.18. 08:16
ilona

szia.............hasonló a receptem,én teflonos tepsibe öntöm,és úgy sütöm,és amikor majdnem kész,akkor töröm össze,és alaposan átkeverem,visszateszem még kb-5-10 percre,és kész

Szia! Nem rossz ötlet, de így inkább darabos lesz mint morzsás, nem ? Andi

2010.02.18. 07:31
venczel eva

Kedves Andi! Koszonom a receptet, mar regota gondoltam, hogy csaszarmorzsat keszitek de vegul mindig mas lett belole. Most hetvegen ezt mindenkeppen kiprobalom.

2010.02.16. 15:53
Szabina

Szia Andi!

Nekem is ugyanez a receptem van meg mint neked csak én annyiban máshogy csinálom, hogy az elején nem keverem meg a serpenyőben. Megvárom amíg a teteje behólyagosodik és szépen megpirul az alja, ekkor megfordítom, apró darabokra szaggatom és így sütöm tovább. Így nem kell folyamatosan kevergetni. Ha gondolod próbáld ki mert így is ugyanolyan finom csak nem kell vele annyit dolgozni :)

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa