♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Puha mézeskalács

 

Puha mézeskalács

( Rögtön süthető, rögtön puha )

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor,  1,5 teáskanál szódabikarbóna,  fél evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 15 dkg margarin, 1.3 dl méz, 2 db tojássárgája

Elkészítés : Tegyük egy nagyobb tálba a lisztet, a szitált porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, és a szódabikarbonát. Adjuk hozzá a lágy margarint, a mézet, és a tojássárgáját. Keverjük át az egészet, majd gyúrjuk egynemű tésztává. Az elkészült mézeskalács tésztát osszuk ketté. A jól lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. fél centi vagy annál vékonyabbra, attól függően, hogy ki mennyire pufin szereti. Szaggassunk tetszőleges formákat. Sütőpapíros tepsire téve, jól előmelegített sütőben 7 – 8 percig süssük. Vigyázzunk vele mert, ha túl sütjük akkor kemények lesznek a kalácsok.

Ebből a mennyiségből 4 gáztepsi mézeskalács készíthető.

Gyorsan elkészíthető, könnyen nyújtható tésztát kapunk.

Ha elkészültek, és kihűltek ki is díszíthetjük őket!

Cukormáz : tojásfehérje, porcukor

Általában 1 db fehérjéhez 15 – 20 dkg porcukrot mérjünk, de ez függ a tojás nagyságától. A mázhoz fakanállal, vagy kézi habverővel keverjük ki a porcukorral, de óvatosan, ne verjük habbá! Töltsük bele a masszát abba amivel díszíteni szeretnénk. Díszítés előtt a mézeskalácsokról a lisztet ecsettel söpörjük le.

18 hozzászólás
Idézet
2023.12.21. 13:03
Gabriella

Kedves Andi!

Amióta olvastam a "Puha  mézeskalács"  receptet, azóta csak ez alapján sütöm. Hálás köszönet. És hozzáteszem, hogy bármit főztem, sütöttem, aminek a receptje itt elérhető, minden nagyon finom és olyan, amilyennek kell lenni. Köszönet érte!

Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok!🌲

 

Idézet
2020.08.25. 21:19
Nagy kitti

Finom 

Idézet
2017.12.18. 07:16
Magdi

Kedves Andi!

A sima lisztet helyettesíthetem teljeskiőrlésű búzaliszttel, vagy tönkölybúzával?

Köszi

Magdi

Idézet
2017.12.15. 16:14
Zsapka Anikó

Kedves Andi! Szeretném megkérdezni, hogy a kiszaggatott formákat sütés előtt le kell kenni tojással(sárgája,fehérje,vagy mindkettő),vagy egyáltalán nem szükséges? Előre is köszönöm a válaszod! Gratulálok a blogodhoz,mindig szívesen nézegetem az oldalt,mert nagyon jók a receptek, sok érdekes dolgot tanulhatunk Tőled! Köszönettel Anikó

Kedves Anikó! Nem kell lekenni semmivel! Kellemes ünnepi készülődést kívánok!

Idézet
2017.12.15. 14:21
Gondáné Kocsis Edit

Kedves Andi!

Nem kell a tésztát hűtőben pihentetni?

Más recept szerint pár órára,v. egy éjszakára?

Üdvözlettel: Edit

Kedves Edit! Nem muszáj pihentetni, azonnal lehet sütni. Üdv, Andi

 

Idézet
2017.12.14. 20:56
Judit
Szuper recept!Mar masodik alkalommal sutom.Iden ket adagot is kellett keszitenem mert az elsonek laba kelt 😊 Koszonom!
Idézet
2017.11.29. 18:20
Evelin

Kedves Andi! Időspórolás miatt előre bekeverném a tésztát, nem tudod mennyi ideig áll el a hűtőben? Esetleg le lehet fagyasztani?

Szia! Hűtőben 1 hétig biztosan eltartható!

Idézet
2015.12.23. 10:38
Niki

Szia Andi!

Tegnap megcsináltam a mézeskalácsot, én hozzá reszeltem 1 narancs héját is, nagyon finom lett. Nekem kevés volt a 7 perc, 12 perc alatt sült tökéletesre és frankón puha maradt.

Köszi a receptet!

Nagyon tetszik a blogod, már pár recepteted kipróbáltam korábban. :)

Áldott, békés karácsonyt!

Üdv: Niki

Idézet
2015.01.04. 19:49
bodrievike
Szia! Nagyon finom volt! Super! 😜. Köszi
Idézet
2014.12.28. 16:25
Debreczeni Mónika

Isteni finom puha lett! A 7 percet tényleg be kell tartani:))

Köszönöm a receptet!

Idézet
2014.12.21. 16:48
Andi

Iszonyat kemény még így 4 nap eltelte után is :(

Szia, sajnos akkor túlsütötted!

Idézet
2014.12.20. 21:43
Szerencsi Andi

Szia Andi! Megsütöttem a mézes sütit, finom lett! 
Karácsonyra a kinder buenot és a gesztenyés mézest sütöm meg, valamint mákos-diós kalácsot fogok még készíteni.

Áldott békés boldog karácsonyt kívánok Neked és kedves családodnak,  és minden háziasszonynak!

Idézet
2014.12.20. 18:02
szamanna

Szia Andi! Kipróbáltam ezt a mézes sütit. Nagyon jó lett! :) Köszönöm a receptet! A bejgli pedig most  pihen a hűvösön.  Boldog Karácsonyt!

 

Idézet
2014.12.16. 22:43
veronika
Kedves Andi! Megsütöttem a mézest és isteni finom, puha,aki még nem sütött mézeskalácsot próbálja ki, biztos siker! És a 7 perc az tényleg 7 perc, az első tepsit 9 percig sütöttem, ropogós lett hűlés után, de ennek az 1 éves kislányom örült nagyon, mert a "keksz" a kedvence! 1 teáskanál kakaóport is tettem bele a színe kedvéért. Köszi mégegyszer
Idézet
2014.12.13. 18:15
Nikolett

Szia Andi!

Azt szeretném kérdezni,hogy lezárt dobozban vagy esetleg zacskóban meddig tartható el?

Kellemes Ünnepeket :-) Niki

Szia! Amíg el nem fogy :)

Idézet
2014.12.09. 16:36
Májer Károlyné

Kedves Andi ! Tegnap megsütöttem a mézest , nagyon finom puha , azonnal ehető ! Mindenkinek bátran ajánlom , mert isteni , köszönet Andinak érte ! Erzsi

Idézet
2014.12.08. 07:47
Andrea

Szia Andi, csak azt szeretnem kerdezni, kb. hany evokanal mez kell? mindig bajban vagyok, ha a mez igy van irva.

Koszi a valaszt, Andrea

Kedves Andi, sajnos így utólag már nem tudom megmondani hány evőkanál méz volt mivel deciben mértem ki. Kérlek próbáld valamiben kimérni. Üdv, Andi

Idézet
2014.12.07. 23:04
veronika

Szia, szeretném megsütni a mézeskalácsot, jó, hogy nem kell várni amíg megpuhul, csak amíg kihűl :)) Hány fokon kell sütni, kb 180? Gratulálok a bloghoz, az egyik legjobb! Gyakran benézek hozzád és mindig sikert aratok a receptjeiddel, sokak nevében köszönöm,hogy megosztod velünk! Kellemes ünnepeket és persze készülődést!

Szia, köszönöm! Kb. 180 fokon süsd előmelegített sütőben. Én is kellemes ünnepi készülődést kívánok! Üdv, Andi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa