Csirkemáj baconszeletekbe tekerve
Hozzávalók : 50 dkg csirkemáj, 25 dkg bacon, ételizesítő, majoranna, bors, fogvájó
Elkészítés: A májat megtisztítjuk, befűszerezzük, és a baconszeletekkel betekerjük, majd fogpiszkálóval átszúrjuk. Sütőben kevés olajjal, fóliával letakarjuk, 15-20 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és addig pirítjuk amíg a szalonna meg nem pirul.
Bármilyen körettel vagy salátával nagyon finom!
Megjegyzés : A májat ne hagyjuk túl nagy darabokban. Én fogvájót csak akkor használnék, ha vendégvárónak készíteném, különben szerintem nem kell. Hidegen és melegen is fogyasztható.
|
Szia Andi Én már körölberül 20 éve csinálom ezt a receptet azzal a külömbséggel hogy Már mikor majdnem kész öntökrá tejfölt és még úgy sütöm egy kicsit,rizsel tálalom ez igy nagyon szuper mert a tejföl és a szalonna zsírja egy szuper szószt alkot!!!!!!!!!!!!