Túrógombóc vaníliasodóval / 15 db
Hozzávalók: 50 dkg túró, 2 db tojás, csipet só, 11 dkg búzadara, reszelt citromhéj, 1 cs. vaníliás cukor, 4 evőkanál kristálycukor
Elkészítése: A túrót szitán törjük át, adjuk hozzá a csipetnyi sót,a tojásokat, a búzadarát, a reszelt citromhéjat, a cukrot, a van. cukrot. Tegyük fél órára a hűtőbe, majd vizes kézzel formázzunk belőle közepes méretű gombócokat és enyhén sós vízbe főzzük ki őket kb. 10 – 12 perc alatt. Pirított zsemlemorzsába forgassuk bele.
Vaníliasodó: 2 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd belseje, 2 db tojássárgája, 4 dl tej
Elkészítés: A cukrot, vaníliáscukrot és a lisztet egy tűzálló tálba tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadunk 0.5 dl tejet és a 2 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk ( ha vaníliarúdat használunk akkor itt tegyük bele a tejbe ). Ha felforrt akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Kis lángra téve sűrítsük be a sodót. Tipp : Én ezt a mikróban csináltam, kb. 2 perc volt az egész, közben kétszer megkevergettem. Nem kellett attól félni, hogy leég az alja!
|
Megcsináltam többször is,mert nagyon nagyon fincsi lett.Hála a kitűnő receptnek