♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Flódni

Flódni

Hozzávalók a tésztához:  50 dkg liszt,  25 dkg margarin, 1 mokkáskanál szódabikarbóna,  1 db tojássárgája, 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva,  4 evőkanál porcukor,  1 cs. vaníliás cukor,  1 dl tejföl

Almás töltelék:  1 kg alma, 4 dkg vaj, 1/2 citrom leve,ízlés szerint cukor

Mákos töltelék:  25 dkg darált mák, 13 dkg cukor, 1 dl tej, ízlés szerint reszelt citromhéj

Diós töltelék:  25 dkg dió, 11 dkg cukor, 1 dl tej, ízlés szerint reszelt citromhéj

Tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd 4 részre osztjuk.

Elkészítjük a töltelékeket: almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a vajat serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot majd az almát. Ráöntjük a citrom levét és megpároljuk. Mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük. Diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.
A töltelékeket kihűtjük.

Kinyújtjuk az egyik tésztát, sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a diós tölteléket. Ismét egy tészta, lekvárral kenjük és az almás töltelék
megint egy tészta, lekvár és a mákos töltelék, végül tésztával fejezzük be.
Lekenjük egész tojással, villával csíkozhatjuk a tetejét, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük.

A lapokat 30 * 25 cm-es méretűre nyújtsuk.

Ez az igazán ünnepi hangulatú sütemény TraRita sütödéjéből tetszett meg. 

 

 

                                                          Flódni

Hozzávalók a tésztához:  50 dkg liszt,  25 dkg margarin, 1 mokkáskanál szódabikarbóna,  1 db tojássárgája, 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva,  4 evőkanál porcukor,  1 cs. vaníliás cukor,  1 dl tejföl

Almás töltelék:  1 kg alma, 4 dkg vaj, 1/2 citrom leve,ízlés szerint cukor

Mákos töltelék:  25 dkg darált mák, 13 dkg cukor, 1 dl tej, ízlés szerint reszelt citromhéj

Diós töltelék:  25 dkg dió, 11 dkg cukor, 1 dl tej, ízlés szerint reszelt citromhéj

Tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd 4 részre osztjuk.

Elkészítjük a töltelékeket: almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a vajat serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot majd az almát. Ráöntjük a citrom levét és megpároljuk. Mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük. Diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.
A töltelékeket kihűtjük.

Kinyújtjuk az egyik tésztát, sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a diós tölteléket. Ismét egy tészta, lekvárral kenjük és az almás töltelék
megint egy tészta, lekvár és a mákos töltelék, végül tésztával fejezzük be.
Lekenjük egész tojással, villával csíkozhatjuk a tetejét, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük.

A lapokat 30 * 25 cm-es méretűre nyújtsuk.

Ez az igazán ünnepi hangulatú sütemény TraRita sütödéjéből tetszett meg. 

 

 

3 hozzászólás
Idézet
2015.02.20. 15:08
Lukácsi Lászlóné

Sokszor megsütöttem már ezt a sütit is, nagyon kiadós, sokáig elálló. Én a tésztát négyfelé osztva egy éjsakáa a hűtőbe tesem, sokkalkönnyebb nyújtani, az almát nem szeletelni, hanem reszelni szoktam, szerintem sokkal finomabb így, de ízlés kérdése.

Idézet
2015.02.08. 08:05
Szerencsi Andi
Sziasztok! Én úgy érzem, jó pár szelettel meg tudnék birkózni :-) Még nem sütöttem meg a Flódnit, de mivel a mákot-diót-almát imádom, már alig várom elkészíthessem! Úgy már ettem, hogy az egyik réteg szilvalekvár volt, úgy is ízlett nagyon. Megírom majd, hogyan sikerült. (remélem mihamarabb :) Jó sütkérezést mindenkinek!
Idézet
2014.12.05. 19:09
Ábrahám Istvánné

Nagyon finom sütemény, de rendkivül tömény!    Egy szeletnél többet aligha lehet elfogyasztani.

 

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa