Finom mákos kalács
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 3 tojás sárgája
- 1 tojás fehérje
- 10 dkg RAMA
- 6 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 1 csipet só
Töltelék:
- 25 dkg mák
- 15 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 8 dkg mazsola
- rum ízlés szerint (én egy evőkanállal raktam)
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- csipet fahéj
Elkészítés: A 2 dl tejet megfuttatjuk a 4 dkg élesztővel és egy kávéskanál cukorral. A többi hozzávalót összegyúrjuk az élesztős masszával, majd megkelesztjük a tésztát.
Közben elkészítjük a tölteléket: Felforraljuk a 2,5 dl tejet, majd beletesszük a többi hozzávalót.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel. Majd feltekerjük, mint a bejglit. A végén összefonjuk, és beletesszük a tepsibe, amiben még 30 percet pihentetem. Ezután 170-180 fokon körülbelül 1 órát sütöm. Tűpróba.
A receptet és a fotókat Czakkerné Pálosi Ágnes küldte!
|
Szia!
Nagyon jó nézz ki biztos kipróbálom!!!!