♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Néró

Néró  ( 1 kg kész tésztához ) :

 

50 dkg liszt

30 dkg porcukor

32 dkg margarin

10 – 12 db tojássárgája

reszelt citromhéj

1 cs. vaníliáscukor

 

a csokis néróhoz : holland kakaópor

 

Gépi habverővel a margarint a porcukorral kikeverjük, majd állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Ha keményebbre  akarjuk készíteni a tésztát, kevesebb, ha puhábbra több tojássárgáját adunk hozzá. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat, majd az előzőleg átszitált lisztet. A tésztából sima vagy csillagcső feltétes nyomózsákból papírral fedett sütőlemezre félgömböket, rudacskákat ,kifli formákat stb. alakítunk majd 170 – 190 fokos sütőben sütjük.

 

Megjegyzés : ha csokis nérót készítünk akkor 1- 2 kanál liszttel kevesebet tegyünk a tésztába, és holland kakaóporral ízesítsük. A margarinnak sem túl lágynak, sem keménynek nem szabad lennie. Másnapra a tölteléktől kellően átpuhul.

 

A nérót különböző ízű lekvárokkal, nugát krémmel ,párizsi krémmel tölthetjük. A megtöltött nérókat csokoládéval vonalazhatjuk vagy félig olvasztott csokoládéba márthatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

15 hozzászólás
Idézet
2017.03.09. 19:39
Gitka

Ez egy  PÁRIZSI KRÉM recept!

2,5 dl tejszínt

25 dkg cukorral felforralunk, 5 percig tovább forraljuk 110-120C-fokig

12,5 dkg kakaóport (fémteaszűrőn átszítálva) hozzákeverünk, majd amikor sima, bársonyos a krém, és még meleg, hozzáadjuk a

35 dkg vajnak az 1/3 -át (12 dkg-ot), és KIHŰTJÜK.

Közben a maradék vaj  2/3-adát  (23 dkg) vajat géppel habosra kevertjük és apránként hozzáadjuk a csokis keveréket, majd  együtt is felhabosítjuk. a robotgép legmagasabb fokozatán.

 

Idézet
2011.02.16. 19:22
Timi

Szia Andi!

Koszonjuk a receptet. Gyerekkorom egyik kedvence a  cukraszdabol, amit most, hogy kulfoldon elek nem talalok sehol. Kicsit lapos lett, de az ize remek! Mostmar az en gyerekeim kedvencei koze soroljuk :)

Idézet
2010.10.17. 17:45
Sárki

nekem is szétfolyt a tepsiben,mit csináltam rosszul?Már kérdezte vki,és nem volt válasz.Esetleg távolabbra kell tenni egymástól a köröket?Én kb.2 ujjnyi helyet hagytam.

Szia! Lehet, hogy túl lágy margarint használtál, és ezáltal lágy lett a massza is. Szobahőmérsékletű, nem túl lágy margarint kell használni. Üdv. : Andi

Idézet
2010.08.31. 13:10
Andika

Már egyszer kipróbáltam a néró receptet,de nem sikerült,igaz nem a te recepted alapján.Vajon  hol ronthattam el?Robotgéppel kevertem össze,csak gondolom,hogy ez lehetett a hiba.Kérlek válaszolj,hogy lehetséges-e?Kemények is lettek,meg szét is lapultak.Félve ,de lehet,hogy mégegyszer megpróbálom a recepteddel,hátha sikerül.Előre is köszönöm a válaszod!

Szia! Ahhoz, hogy tudjam mi lehetett a gond látnom kellene a receptet. Addig sajnos nem tudom megmondani. Üdv. : Andi

Idézet
2010.08.22. 22:58
Györgyi

Szia Andi! Nagyon megtetszett ez a recept, a páromnak szeretném elkészíteni hónapfordulónk alkalmából.. Írtad, hogy nyomózsákból kellene kinyomni a tésztát, kérdésem az lenne, hogy a félkörös formát hogy érted el? Szintén nyomózsákos módszerrel? És esetleg a párizsikrém receptjét leírnád nekem?:) válaszod előre is köszönöm!

Szia! A félkörös formát úgy lehet elérni, hogy félkör alakor nyomsz ki a habzsákból :) Sajnos párizsi krém receptem nincs, mert nem szeretjük, így soha nem is készítem. Üdv. : Andi

Idézet
2010.07.19. 15:47
Kriszti

szia Andi a kérdésem az lenne hogy mit javasolsz ha nincs nyomózsákom régóta próbálok beszerezni egy normálisat de sehol nem találtam .Nem tudod hol lehet beszerezni? Köszi,Kriszti

Szia Kriszti! Hát normálisat csak cukrászati alapanyagokat árúsító üzletekben, nagykereskedésekben lehet venni. Én is csak ilyet használok. Ha gondolod szívesen küldök Neked. Üdv. : Andi 

Idézet
2010.05.05. 02:30
Annamarie Mikola

Kedves Andi,

Nagyon jok a receptek, de sok dolgot nem ismerek, pl. a nero sutibe a parizsi kremet.. Megtenned, hogy felteszed az oldaladra ? elore is koszonom.A pihe-puha kifli csodalatos volt, a turos batyu muffinformaban ugyszinten...... Nagyon sok bokot kaptam erte. Tovabbi sok sikert, es meg tobb elvezetes receptet,

Udvozlettel,

Annamarie

Idézet
2010.05.01. 20:09
szirup

Szia! Nagyon tetszik a recept, és azt szeretném megkérdezni, hogy meddig áll el pl fémdobozban? ha most megcsinálom akkor egy hét múlva még jó? vagy csak pár napig tartható el? köszi

Szia! 2 - 3 hétig is eláll, ha nem hagyod kiszáradni. Én folpackozni szoktam, de gondolom fémdobozban is eltartható. Üdv. : Andi

Idézet
2010.01.14. 11:08
Sztike

Én is megcsináltam!!De nekem sajnos szétfolyt sülés közben!!Mit csináltam rosszul?????

Idézet
2009.12.21. 20:00
lamperthgaborne

Szeretném megkérdezni hogy ez mindig puha , KARÁCSONYRA SZERETNÉM. Köszike

Szia! Lefedve sokáig eláll. Üdv. : Andi

Idézet
2009.10.24. 09:51
zsófi

Szia Andi!Nagyon szupi a recept!pussz:zsófi

Idézet
2009.04.11. 00:15
remi

Szia Andi,

NAgyon tetszik az oldal és remek sütik, ételek receptjeit lehet megtalálni.

Kipróbáltam ezt a Nérótés hát nagy csalódás ért. Pedig 12 tojást beletettem és olyan kemény lett, hogy szinte kopog. Pedig úgy csináltmahogy le van írva és nem sütöttem túl, de akkor miért?

 form,ázással is gondba voltam, pedig mindent próbáltam. Na mind1 csak gondoltam leírom, hogy azért nem olyan könnyű ezt megcsinálni vagy én rontottam el. Lehet.

Kellemes húsvétot kívánok!

Kedves Remi, pedig csak az történhetett, hogy túlsütötted, különben nem lehetne kemény. Főleg másnapra mindig omlós lesz, ha megtöltöd valamivel. Andi

Idézet
2009.03.12. 19:15
Gabi

És persze könnyed gyors mozdulatokkal csíkozod...

Kata: Ezt kb 20 percig nyugodtan sütheted... Majdnem olyan mintha sima piskótát sütnél....

Andi: Neked Cukrász a szakmád?? Mivel a recepteid teljesen olyanok... Ugyan úgy készíted, és ugyan úgy.... Ez furi :) Én pl az vagyok, onnan gondolom....

Üdv Gabi

Kedves Gabi! Nem vagyok cukrász, de szinte mindent az Apukámtól tanultam aki viszont cukrász. Sőt, sok olyan recept van itt ami az Ő receptje. Üdv. : Andi

Idézet
2009.03.06. 10:56
Kata

Szia Andi!

A kérdésem az lenne, hogy hány percig kell sütni? Még nem csináltam ilyet, de a gyerekeim szeretik!

Üdv: Kata

Kata, kb.15 - 20 perc a sütési ideje. Ha szépen feljön a sütőpapírrol akkor már jó. Andi

Idézet
2009.02.11. 12:23
Bea

Szia!

Milyen módszerrel sikerült ilyen szép vékonyan becsíkoznod a sütiket?
Köszönöm a segítséget

Üdv

Bea

Szia Bea! Zsírpapírból készítesz egy kis tölcsért, aminek a végét nagyon vékonyra  hagyod. Ebbe a tölcsérbe töltöd az olvasztott csokoládét és ezutána tölcsér végét kivágod ollóval olyan vastagságura, amilyenre a csokizást szeretnéd. Andi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa