Baconos pulykatorta
Hozzávalók : 1 kg pulykamell, 25 dkg szeletelt baconszalonna, 25-30 dkg reszelt sajt, 4 db tojás, liszt, só, bors.
A pulykamellet vékonyra felszeljük, klopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Egy tűzálló tál aljára egy kevés olajat teszünk, és kirakjuk szeletelt szalonnával. Elkezdjük rá rétegezni a pulykahúst úgy, hogy először belemártjuk lisztbe, majd a felvert tojásba. Ha így egy sorral végeztünk akkor megszórjuk bőven reszelt sajttal, és így rétegezzük addig amíg a hús el nem fogy.
A végén a tetejére is reszelt sajt, majd szalonna kerüljön. A megmaradt felvert tojást nyugodtan öntsük a reszelt sajt tetejére.
Fóliázzuk le, és kb. 50 percig süssük 180 fokon. Utána vegyük le a fóliát, és még süssük addig amíg a szalonna kissé megpirul a tetején.
Megjegyzés : csirkemellből, és karajból is készítettem már, bármelyikből nagyon finom! Kuglóf formában is elkészíthető, vagy akár őzgerincformában is nagyon mutatós.
Baconos pulykatorta
Hozzávalók : 1 kg pulykamell, 25 dkg szeletelt baconszalonna, 25-30 dkg reszelt sajt, 4 db tojás, liszt, só, bors.
A pulykamellet vékonyra felszeljük, klopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Egy tűzálló tál aljára egy kevés olajat teszünk, és kirakjuk szeletelt szalonnával. Elkezdjük rá rétegezni a pulykahúst úgy, hogy először belemártjuk lisztbe, majd a felvert tojásba. Ha így egy sorral végeztünk akkor megszórjuk bőven reszelt sajttal, és így rétegezzük addig amíg a hús el nem fogy.
A végén a tetejére is reszelt sajt, majd szalonna kerüljön. A megmaradt felvert tojást nyugodtan öntsük a reszelt sajt tetejére.
Fóliázzuk le, és kb. 50 percig süssük 180 fokon. Utána vegyük le a fóliát, és még süssük addig amíg a szalonna kissé megpirul a tetején.
Megjegyzés : csirkemellből, és karajból is készítettem már, bármelyikből nagyon finom! Kuglóf formában is elkészíthető, vagy akár őzgerincformában is nagyon mutatós.
|
Én kenyérsütő formában sütöttem, és csak azt béleltem ki baconnal, és a végén a tetejére tettem. Viszont a pulykamellett előző este beáztattam fokhagymás, borsos, vegetás tejbe, csak annyiba, hogy felszívja, és isteni volt mikor kisült!