8 – 10 db csirkecombot sózzunk be, majd kb. 15 – 20 dkg trappista sajtot dugdossunk a bőre alá. Rakjuk be őket egy kis tepsibe, és kb. egy fél liter tejet öntsünk alá. Alufólia alatt kb. 70 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, ha szükséges leöntjük a tejzsírt, és kb. 20 dkg sajtot reszelünk a hús tetejére, majd visszatesszük ahol pirulásig sütjük. Köretnek rizs, hasábburgonya tökéletes. Nagyon finom ahogy a tejben megsül a hús, és a sajt is rásül a tetejére.
Én a sózás mellett csirke fűszerpácot is használtam, valamint nem reszelt, hanem szeletelt sajtot tettem a bőre alá és a combok tetejére is.
Egy finom, egyszerű étel, de mégsem az a megszokott sima, sült csirkecomb.
A receptet egy kedves olvasómtól, Cné Berczi Krisztinától kaptam.
Ez a recept nagyon jó! Finom lett, omlós, jó ízű! Hálás köszönetem Andi!!! :))
2011.02.01. 10:00
Marta Porteleki
En mar tobbszor elkeszitettem, annyi valtoztatassal, hogy tejszinnel keszitem, es fokhagymasan, fantasztikus! Sutes utan igy suru szaftja marad, imadjuk!
Egy barátnőm ajánlotta ezt az oldalt néhány napja!!
A legelső ez az étel volt, amit elkészítettem!! Nagyon ízlett, és mennyei. Én nem sóztam be, csak a fűszersóval pácoltam, Azért nem sóztam,mert féltem, hogy sós lesz!! De így nekem tökéletes!!
Már több mindent készítettem az oldaladról, a családomnál az őzgerinces-baconos csirkemell viszi a pálmát...:-)
Ma ezt a hamit készítettem, még nem ettünk belőle, mert csak most lett kész, azonban nekem a sajt, amit a bőr alá tettem, mind szétolvadt, és kifolyt a tejbe. Szerinted mit bénáztam el? Kb. 180-190 fokon sütöttem 6 db combot (ennyi volt itthon), kb. 60 percig. Nem tudom mi lehetett a baj...
De azért remélem az íze fini lett!
Üdv, szép napot!
Szia! Csak találgatni tudok, hogy talán túl lágy sajttal készítetted? Más ötletem nem igazán van. Remélem azért ízlett. Üdv. : Andi
Szia Andi! Én kiprobáltam nagyon finom volt , csak baj az volt hogy tepsi alja kicsit oda éget a tej miatt, pedig lassu tuzőn és villany légkeveréses sutőben sutőtem!
Szia! Lehet, hogy egy kicsit kevés tejet raktál a tepsibe. Nagyobb tepsibe többet kell tenni mint fél liter. Szerintem ez lehetett a gond. Üdv. : Andi
Ezt a remek fogást is kiprobáltam, és nagyon izlett a családnak, biztosan többször is meg csinálom,köszi a remek recepteket eddig mind telibetalált a családnál és ismerösöknél is .
2010.09.24. 21:28
Andrea
Kedves Andi!
A tej nem fog kifutni a terpsipől?
Szia! Nem, egyáltalán nem fog kifutni. Üdv. : Andi
Írtam hogy írok hogy tetszett a családomnak a névnapi vacsi illetve a Sajtos tejben sült csirkecomb.Elvoltak ájulva töle.Elkezdték enni és 5 perc mulva szinte egyszerre hogy Anyu-Marika néni ez isteni.Kismenyem már ki is nyomtatta.
Boci szeletet a kismenyem sütötte meg,hát az is nagyon finom.
A társalgóban nem én kértem az update-s recepteket,de megköszönném,ha tudnál küldeni nekem.
magi79@gmail.com
Köszönöm:Ági
2010.09.11. 09:28
Kat
Szia Andi,
sajnos nem tudok regisztrálni :( A küldés során fent középen elindul egy számláló, és ugyanazt az oldalt hozza vissza, de hibaüzenet nincs. Szívesen segítenék a Társalgóban valakinek, aki update recepteket kért. Kár, hogy nem írta meg a mailcímét.
Szia! Próbálkozz esetleg egy másik e-mail címmel regisztrálni, hátha sikerül. Küld esetleg az e-mail címemre az update recepteket, és aki kéri majd szívesen átküldöm. andikonyhaja@indamail.hu Üdv. : Andi
Ilyet én is szoktam,csak nem tejben sütöm,hanem tejfölben.Nagyon finom szaft marad utána ,sőt ezt szelet hússal is lehet rétegezve és a sajttal befedve sütni...
Nagyon köszönöm, a csirke a kedvencünk.Most legalább egy nagyon jó recept, és nem is kell sok hozzávaló, a munkálatok se bonyolultak vele, és a végeredmény csúcs finom lehet!!!Köszi szépen!!Éva
Éppen jókor jött ez a recept .Szombaton ill holnap lessz a névnapom Mária nap,jön a család és megvan az ünnepi kaja.Ezt fogom megsütni a husleves mellé.Majd referálok hogy izlett.Üdv Marika
Szia Andikám! Hű de meg örültem ennek a guszta ételnek. Ami rá adásul nem is egy drága étel. Jól hangzik és tutira elkészítem. Köszönjük a receptet. Legyen szép napod. Puszi Pircsi.
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Köszönöm ezt a remek recept oldalt!!!!