Diós kosárka - 24 db
Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája
2-3 evőkanál tej.
Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor, 2 db tojásfehérje.
Kenéshez: Rétesliszt, baracklekvár.
24 db kosárforma
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.
Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket.
A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.
Sokáig elálló nagyon finom sütemény! Remek vendégváró, napokkal előbb is el lehet készíteni.
A receptet a Lakoma gasztrooldalon találtam.
Sütés elött :
|
Te Andi, ez ,,isteni'' lett . Kezdő szakácsként ez életem első kosárkája. Nagy izgalommal és türelmetlenül vártam, hogy végre megsüljenek , az illatuk mennyei volt, aztán nagyon könnyedén, szinte maguktól kipattantak a kosárkákból, kinézetre és ízre is tökéletesek lettek...pont amilyennek lennie kell. Köszönöm!