Főtt tojásból egérke
Hozzávalók 12 darabhoz :
6 db tojás , 4 dkg vaj ,1 evőkanál mustár
A díszítéshez: 1 kis fej saláta , 6 piros retek ,1 kis sárgarépa ,5 szemes bors összetörve
Elkészítés: A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd kettévágjuk. Kivesszük a sárgájukat, és azt átpasszírozzuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A retket, a répát megtisztítjuk, megmossuk, a retket vékony karikákra, a répát vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
Habosra keverjük a vajat a mustárral, megsózzuk, és belekeverjük a tojássárgákat. Jól összedolgozzuk, és a krémet visszatöltjük a tojásba. A salátát tetszőlegesen daraboljuk, és elrendezzük egy tálon. Rátesszük a főtt töltött tojásokat a krémmel lefele. A retekkarikákból füleket, a répacsíkokból bajuszt készítünk. A retek kis gyökérrésze lesz a farkinca, az összetört borsból lesz az egér szeme és orra.
Tipp : Lehet úgy is készíteni, hogy a farka és a bajusza petrezselyem, a szeme és orra piros arany, a füle apró kolbász félbevágva.
Nálam a bajusz lemaradt, és mivel ezt inkább gyerekeknek készítjük tényleg érdemes a borsot valamire lecserélni.
|