Ribizlis muffin
Hozzávalók: (12 darabhoz)
70 dkg ribizli
15 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 tojás
10 dkg vaj
0,8 dl tej
Elkészítés:
A ribizlit megmossuk, kissé leszárítjuk, villa segítségével lehúzzuk a szemeket, meg szórjuk a cukor 1/3 részével, félretesszük. A tojásokat a többi cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, belekeverjük a tejet is. A ribizlit is beleforgatjuk a közben engedett levével együtt, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Papírral bélelt muffin formába adagoljuk, 180 fokon sütjük 20-25 percig. A kész muffinokat a formában pihentetjük 5-10 percig, mielőtt kivennénk. Porcukorral szórjuk.
|