Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[9-1]
FÜSTÖLTSAJTOS TÉSZTASALÁTA
50dkg száraztészta (orsó), 2 nagy tejföl, majonéz, savanyú uborka, 1 húsos paprika, 20dkg füstölt sajt, sonka v. párizsi , só, bors (én saga füstölt pulykapárizsit szoktam)
A tésztát kifőzzük, hagyjuk kihűlni. Apróra csíkozom a paprikát. A sonkát és az uborkát reszelő segítségével hosszúkás csíkokra reszeljük. Majd a sajtot is ezen keresztül reszeljük le.Nagyjából mindennek egyforma vastagnak, alakúnak kell lennie. A kihűlt tésztához hozzákeverem a tejföl, majonéz keverékét, amit előzőleg kikeverek, só, borssal. Én egy nagyon pici cukrot is szoktam tenni hozzá. A majonéz tejföl keverék ízlés szerűen olyasmi mint a francia saláta alapja. Majd a majonézes tejf. tésztához hozzáadom a felszeletelt hozzávalókat. Jól átkeverem és állni hagyom a hűtőben, lefolpakozva. Esetleg a sajtot lehet kombinálni egy kis trapista sajttal is-felesben h ne legyen olyan "füstölt". Kinek hogy. Nagyon finom, laktató. Sült húsok mellé nagyon jó és még mutatós is.Bár magában is megállja a helyét!
jó étvágyat
|
bocsi a céklasaláta receptből kifelejtettem a 2 gerezd zúzott fokhagymát, ezzel finomabb.
|
Cékla saláta
1/2 literes üveg cékla savanyúság csíkokra vágva,
2 szem savanykás alma meghámozva csíkokra vágva
1 kávéskanál majonézes torma
csipet só, csipet őrölt bors, kevéske cukor ezeket összekeverni és leönteni 2 dl sima joghurt vagy kefír és 1,5 dl majonéz keverékével. az egészet átkeverni és egy picit érlelni máris fogyasztható a finom sali, ami húsok mellé kiválló köret is lehet. Mi nagyon szertjük. Ajánlom mindenkinek aki szereti a színes salikat.
|
KRÉMSAJT készítés, 24 óra alatt
Hozzávalók:
1 doboz kefírt, 2 doboz joghurtot összekeverünk1 kávéskanál sóval, 1 csokor apróra vágott kaporral, vagy 2 cikk összetört fokhagymával,de lehet natúr is.Ruhazacskóba tesszük, felkötjük 1 fakanálra, és nagy fazék fölé helyezzük. Másnapra nagyon finom krémsajtot kapunk. |
Gyümölcs saláta! (Nagyon finom!)
Hozzávalók: gyümölcs ízlés és tetszés szerint,
1 csomag vaníliás pudingpor,
0,5 liter tej és 3-4 ek. cukor(a pudinghoz),
ízlés szerint vodka.
Elkészítés:
A gyümölcsöket összevágom,beleteszem egy közepes jénai tálba!
A pudingot előírás szerint elkészítem,kicsit hűlni hagyom és
ráöntöm az összevágott gyümölcsökre! Összekeverem és
meglocsolom a kevés vodkával! Ezt szintén összekeverem!
Kicsit állni hagyom,majd lefedve hűtőbe teszem! Hidegen
kis tálkákban kínálom,esetleg tejszínhabot is tehetek rá!
Nagyon finom! Jó étvágyat!!!!!!!! |
Sajtsaláta (ahogy én nagyon szeretem)
30 dkg trappista sajt, 15 dkg füstölt sajt, 1 alma kockára vágva. Összekeverem és még teszek bele 1 doboz csemege kukorica konzervet. Erre jön az öntet: kb. 2 dl majonézt elkeverek 2 doboz tejföllel, sózom, borsozom és összekeverem a sajtos cuccal.
Jó étvágyat! |
TZATZIKI
Hozzávalók:
joghurt (jó minőségű, ha lehet, akkor házi)
uborka
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
A joghurtot (ha nem elég sűrű, mert ez a lényege), egy tiszta szövetdarabba kanalazzuk, felkötjük és egy éjszakán át csöpögni hagyjuk. A megmosott uborkát nagylyukú reszelőn belereszeljük, 1-2 kanál olívaolajat, csipet sót, és a préselt fokhagymát belekeverjük, és kész is a finom csemege. |
HIDEG TÉSZTASALÁTA
Hozzávalók:
50 dkg makarónitészta
40 dkg sonkaszalámi vékonyra szeletelve
1 piros kaliforniai paprika
2 savanyú uborka
kb. 9-10 dl tartármártás (tejföl, fele mennyiségű majonéz, só, bors, kiskanálnyi cukor, kiskanálnyi citromlé, 1-2 evőkanál ketchup)
A tésztát kis darabokra tördeljük, sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel azonnal leöblítjük. A paprikát, uborkát, és sonkát vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a mártással és a hideg tésztával.
Nagyon finom és laktató, és nem utolsó sorban gyorsan elkészül. Érdemes bő mártással készíteni, mivel a tészta sokat felszív belőle, főleg ha másnapra is marad. |
Kedves Olvasóim!
Ha van olyan kedvenc, bevált saláta recepted amit szívesen megosztanál másokkal is, itt megteheted. Receptek beírásáshoz regisztráció szükséges! Kérlek itt ne " beszélgess", ide csak receptek kerüljenek! Köszönöm! Ha esetleg fotód is van a recepthez, akkor azt küld el az andikonyhaja@indamail.hu címre és én felteszem a recepthez.
Üdv. : Andi / a szerkesztő |
[9-1]
|