Baconban sült szűzpecsenye
Hozzávalók : kb. 50 dkg-os szűzpecsenye, 10 – 15 dkg bacon, só, bors
Elkészítés : a húsról a fehér hártyákat távolítsuk el. Ez nagyon fontos, mert a hártya iszonyatosan megkeményedik. A húst sózzuk, borsozzuk, és a szalonna csíkokkal körbe bevonjuk úgy, hogy a hús sehol ne látszódjon ki. Helyezzük megfelelő méretű tepsire, tegyünk alá egy kevés olajat is, és fedjük le alufóliával. Kb. 180 fokos sütőben süssük lefedve kb. 40 percig, ha ekkor a húsunk már puhának tűnik vegyük le a fóliát a tepsiről, és pirítsuk a szalonnát, míg szép színe, és ropogós nem lesz.
Egyszerű, gyors, nagyon finom főétel amely még egy ünnepi asztalnál is megállja a helyét. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
|
Szia Andi. Én soha nemszerettem sütni de amiota rátaláltam erre az oldalra azóta rendszeresen sütök. Az hogy isteni a recepted az nemis kifejezés. kÖSZÖNÖM.