Gesztenyekrémes torta
Hozzávalók:
A sárga piskóta: 20 dkg porcukor, 4 tojás, 4-5 evőkanál víz, 1 sütőpor, 20 dkg liszt
Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4-5 evőkanál vizet. A lisztet elkavarjuk a csomag sütőporral, s apránként a vizes masszához adjuk. Kizsírozót, lisztezett hagyományos kerek sütőformába rakjuk,s előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt a formából kivesszük, hagyjuk kihűlni.
Ugyanezzel az eljárással egy (kakaós piskótát) sütünk. Ugyanúgy készül a kakaós piskóta, mint a sárga csak a liszt előtt 1,1.5 evőkanál holland vagy egy hagyományos kakaóport teszünk bele.
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg gesztenyemassza, 15-20 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaópor (Holland vagy hagyományos ) 3 dl tejszín, Ízlés szerint RUM, ( Én 1,1.5 evőkanállal szoktam belerakni ).
Tetejére: Tejszín, citromfű, ételszínező a (díszítés szempontjából)
A receptet és a fotót Boka Ferenc küldte!
|
Mindenki tudja hogy izlesék és pofonok lehet hogy neked nem tetszik sajnálom!!! Azért köszönöm hogy részt vehettem!!!!!