Elkészítés:
A hozzávalókból gyúrjunk egy formázható masszát úgy, hogy a tejet csak fokozatosan adjuk hozzá, és a porcukrot mindenképpen szitáljuk át. A tenyerünkkel formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat A golyókat fogvájó segítségével félig – háromnegyedig mártsuk olvasztott csokoládéba.Csokiba mártogatás után sütőpapírra tegyük, erről utána könnyű leszedni. A fogvájó okozta lyukat az ujjunkkal könnyen eltüntethetjük, mivel a massza nagyon könnyen formázható.
Könnyen elkészíthető, mutatós, sütés nélküli sütemény.
Már jó ideje tervezem, hogy újra írok. Egyre több receptedet készítem el. Továbbra is köszönöm neked a sok finomságot! Ezt a vadgesztenye sütit is megcsináltam (nem 1x), sokan el is kérték a receptet. Az őzgerincformába sült baconos csirkét pulykából szoktam, de azt elég gyakran meg kell csinálnom, mert mindenkinek ízlik. :) Úh. mindenkinek, aki kér egy receptet, át szoktam küldeni a hozzád vezető linket. ;)
Szilveszterre meg fogom csinálni a malackákat.. :) Kíváncsi vagyok milyen lesz.
BÚÉK és jó egészséget, hogy még sokáig megoszthasd velünk a csodáidat! :)
Timi
Kedves Timi!
Én pedig köszönöm, hogy átküldöd a hozzám vezető linket :) Sok sikert a további receptekhez is, és nagyon Boldog Új Évet Kívánok! ÜdV, Andi
Andi, ezt a sütit nem csak enni, hanem elkészíteni is igazi öröm! Biztos voltam benne, hogy az én gesztenyéim nem lesznek olyan szépek, mint a tieid, de ez a recept olyan jó, hogy elrontani se lehet. Köszönöm a csudajó ötletedet!
én azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idővel előbb lehet elkészíteni ezt a sütit, mert szeretnék előre dolgozni, nyugdíjas búcsuztatóm lesz és kb 100 emberre kell sütiket sütnöm!
Ez is jó lenne egynek, nagyon mutatós és könnyű elkészíteni, gondolom finom is!
köszi a válaszod!
Szia, 1 max. 2 nappal elötte elkészítheted, hütőben eláll, és talán nem szárad ki. Üdv, Andi
2011.05.18. 21:16
Fumi
sziasztok.
szerintetek 50 dkg darált babapiskótából is elkészíthető, vagy keksszel a jobb?(=
igen nagyon finom,és könnyü elkésziteni, a két csomag gesztenye nekem is kellet hozzá! szia
2011.01.18. 15:28
Erika
Szia Andi!Megcsináltam és nagyon jó lett,viszont annyit módosítottam,hogy 2 csomag gesztenyemasszát tettem bele,mert 1 csomaggal nekem inkább keksz ize volt,mint gesztenye!
2011.01.08. 08:36
filona
Köszönöm Andi ! Akkora sikert arattam a szilveszteri buliban ,hogy alig birtam elviselni !
Imádok sütni és eléggé bátor vagyok ahhoz , hogy 3 új sütivel álljak elö.
Megcsináltam a szilveszteri malackákat , vadgesztenyét ,pizza tekercset és saját receptem szerint a kosár tésztát.
Alig tudtam elvinni a sok babért !!!!!! Több mint 100 ember csodálta !!!!
KÖSZI , csodálatos ez az oldal. Még csak 3 hete találtam meg de mindenkinek ajánlom .
Ma majmos muffint csinalunk kislányommal
Boldog Uj évet !
Kedves Filona! Igazán örülök, hogy ekkora sikered volt az elkészített süteményekkel! Én is Boldog Új Évet kívánok! Üdv. : Andi
Szia Andi!Olvastam,hogy fagyasztott gesztenyéből készítetted.Ezt reszelve kell a a kekszhez tenni?Sűrgös lenne a válasz.Ha valaki már megcsnálta,akkor segítsen!Köszi.
Szia Andikám! Ma készítettem el a vad gesztenyét! Isteni finom lett. Csak úgy eteti megát. Mindenkinek ízlett. Én hústűre szúrtam, és úgy mártogattam a csokibaMikor meg dermedt a hűtőbe, egy kicsi kanállal be nyomtam a kis jukat.. És ténleg nagyon könnyen le jön a sütő papírról. Még egy kis talpa is van. Én is rum arumával csináltam,találomra tettem bele. Én is mindenkinek ajánlom. Ja és 58 drb lett. Köszönöm Andikám.
Megcsináltam a süteményt a minap. Nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető, laktató finomság.
Igaz, hogy csokiba nem mártogattam bele, mert mielőtt megtettem volna, elfogyott. :D De így is finom volt!
Ez már nem az első recepted, amit kipróbálok és ennek is -pont mint a többinek- nagy sikere van.
Köszönjük!
2010.11.23. 14:45
eda
Szia Andi,
Rum helyett lehet rumaromat hasznalni? Ha igen rumaromabol mennyi kell bele? Koszi
Edit
Szia! Sok nem, de pontosan nem tudom megmondani. Attól függ mennyire szeretnéd rumosra. Ha csak pár cseppet teszel bele akkor egy kicsit több tejet kell majd a masszához tenned. Üdv. : Andi
Nagyon jól néz ki ez az édesség. Én is ki fogom próbálni. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi csokira volt szükséged a golyók bevonásához? Jól mutat hozzá nagyon ez a zöld papír kapszli, de én ilyen színűt sehol sem láttam. Te hol vetted?
Előre is köszönöm válaszod!
Üdv: Niki
Szia Niki! kb. 25 dkg csokoládéra volt szükség az összes bevonásához. Már nem emlékszem, hogy hol vettem ezt a fajta papírt, de több szín volt egy csomagban az biztos. Üdv. : Andi
2010.11.19. 13:53
Rita
Szia Andi!
Miután felszúrom a golyókat egy fogpiszkálóra hogy belemártsam a csokiba,nem fog közben leesni?mivel nagyon könnyen formázható,csak ezért gondolom.egyébként nagyon jók a receptek biztos ki fogok próbálni néhányat.
Űdv.Rita
Szia Rita! Nem fog leesni, mert könnyen formázható, de nem lágy. Elősször én is tartottam tőle, de nem volt vele gond. Üdv. : Andi
Szia Andi! Elkészitettem a sütit és nagyon finom volt a gyerekeim imádták,ugyhogy még egy párszol megfogom csinálni.Örülök az oldaladnak nagyon sok jó recept van rajta csak igy tovább.
2010.11.12. 19:07
Betti
Szia Andi! Kipróbáltam a gesztenye guszti sütit :) Nagyon finom lett. Nekem 72 db lett belőle, igaz jó picikék lettek :)) Teljesen ugyanúgy néz ki, mint az igazi gesztenye. Köszönöm a receptet. Sok sikert a továbbiakban is! Betti
Szia Andi! Nagyon jól nézki a süti éppen akarok valamit holnap készíteni tudtam,hogy megint fogok nálad találni valami fincsit mint mindig. Alig várom már ,hogy holnap legyen és elkészítsem a vadgesztenye sütit. Beszámolok róla ,hogy sikerült már most tudom izleni fog! Köszi Botoska!
Szia Andikám! Juj már nagyon vártam mit hozol nekünk. Hát nagyon meg örültem ennek a sütinek is. Nagyon egyszerű, és rá adásul nagyon élet hű. teljesen olyan mint az igazi gesztenye. Nagyon köszönjük ezt a sütit is. Gondolom köszönhetem mindenki nevében. Ímádlak, sok puszi Pircsi.
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Szia Andi!
Már jó ideje tervezem, hogy újra írok. Egyre több receptedet készítem el. Továbbra is köszönöm neked a sok finomságot! Ezt a vadgesztenye sütit is megcsináltam (nem 1x), sokan el is kérték a receptet. Az őzgerincformába sült baconos csirkét pulykából szoktam, de azt elég gyakran meg kell csinálnom, mert mindenkinek ízlik. :) Úh. mindenkinek, aki kér egy receptet, át szoktam küldeni a hozzád vezető linket. ;)
Szilveszterre meg fogom csinálni a malackákat.. :) Kíváncsi vagyok milyen lesz.
BÚÉK és jó egészséget, hogy még sokáig megoszthasd velünk a csodáidat! :)
Timi
Kedves Timi!
Én pedig köszönöm, hogy átküldöd a hozzám vezető linket :) Sok sikert a további receptekhez is, és nagyon Boldog Új Évet Kívánok! ÜdV, Andi