Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő. Vigyázzunk, hogy a lapokat ne süssük túl, mert akkor kemények lesznek és nem fognak tudni a krémtől sem megpuhulni!
Töltelék : 0.5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
20 dkg babapiskóta,1 meggy aroma.
Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot.
Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!
Ezzel a recepttel a desszert eu. Nagy receptversenyén I. helyezett lettem!
Már sok sütit kipróbáltam az oldalról, nagyon jók a receptek.:D
A hétvégén ezt is elkészítettem, de csak úgy mint az összes olyannál, amikor a krémben a pudinghoz kell a vajat keverni, kicsapódott a vaj. Mi lehet ennek az oka? Persze attól még finom, csak nem néz ki túl jól. (:
Nagyon finom, mutatós süti! A többieknek tanácsként annyit, ha a tészta hozzávalóit nem akarják 2 percig főzni akkor a vajat és a mézet mikróban melegítsék fel.
Ebben az esetben nem elég az 5 dkg vaj, vélemyényem szerint 10 dkg-ra
is szükség van. A tészta, így könnyen nyújthatóvá válik.
Köszi a receptet Andi!
2011.05.04. 15:25
bánhegyesiné
megcsináltuk nővéremmel és isteni finom.hamar elfogyott.köszönjük
2011.05.02. 21:37
eraniko
Megcsináltam a sütit Anyák napjára,nagy sikere volt!Köszönet érte!!!
Kicsit módosítottam rajta: málnaszörp és tej keverékébe mártogattam a babapiskótát és a második réteg krémet kiraktam málnaszemekkel.
Ez a süti szuper,ajánlom,hogy mindenki a fogyasztás előtt 2 nappal készítse el,mert minél többet pihen a hűtőben,annál finomabban érnek össze az ízek és puhul a tészta!
Egy barátom ajánlotta az oldalt. húsvétra megcsináltam ezt a sütit és isteni lett . Bár én meggylé helyett málnaszörpöt tettem bele. Nem egészen úgy néz ki, mint a képen, és elég gyanús volt nekem először, de az íze nagyon finom :) köszi a receptet!
nagyon jól néz ki a süti ki fogom próbálni.én is néztem,hogy ezt a receptet tényleg máshol is látom.ez igazán nem szép.neked gratula,nagyon sok minden fincsiség van itt.
Szia!Köszönöm a receptet. Nagyon szép és finom lett...vagyis volt, ugyanis a szeletelés után, egy nap alatt elfogyott. Nagy sikere volt. :) Már több sütit megsütöttem a nálad találhatóak közül és mind nagyon jól sikerült. Köszönet érte!
Szia Andi!Azt szeretném kérdezni hogy a babapiskótás mézeshez elég 5 dkg pudingpor ?Nekem kevésnek tűnik.A krémbe a porcukorhoz jó a margarin is ? azért kérdezem mert te vajat írtál ,teavajra gondoltál?Nagyon megköszönném ha válaszolnál fontos lenne!!Köszi előre is!Szilvi
Szia Szilvi! A vaj helyett jó a margarin is. Normál esetben egy csomag vaníliás puding 4 dkg. Ebben az esetben egy picivel kell bele több egy zacskónál, és 5 dl tejjel kell felfőzni, elég volt. Üdv. : Andi
Hát nem tudom, nekem 31×36cm-es a gáztepsim, de szerintem abba kevés ez az adag.
Szia! Szerepel a receptben, hogy a tésztát én 30 * 25 cm-es nagyságúra nyújtottam. Kb. ekkora tepsiben, vagy sütőlapon kellene a tészta lapokat megsütni. Üdv. : Andi
Szia Andi kérdezni szeretném hogy készen kapott mézes lappal is jó lehet ez a süti?csak azért kérdezem mert nekem van egy pici babám és nem nagyon jut időm a sütésre.Egyébként nagyon jól néznek ki a sütijeid és biztos nagyon finomak is.Te egy igazi konyhatündér vagy!Válaszodat előre is köszönöm.Anita
Kedves Anita! Sajnos nem tudom megmondani, mert még soha nem használtam a bolti mézes lapot. Üdv. : Andi
Ezt a sütidet is kipróbáltam már,nagyon fincsi lett! Szerintem máskor is el fogom készíteni,mert nemcsak finom,de nagyon mutatós is.Bárhol sikert aratok majd vele!Köszi!Gitta!
Hétvégén ismét elkészítettem, de most volt meggy aromám és ezzel is isteni finom lett. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a süteményeket. Köszönöm szépen.
2010.08.24. 11:13
zsuzsa
Szia Andi!
Megsütöttem ezt a sütidet, de sajnos nemvolt meggy aromám, és helyette mandula és rumaroma keverékét használtam a mártogatásnál, de így is isteni finom lett. Köszönöm ezt a jó recit. Isteni az oldalad.Csak így tovább. Alig lehet elmenni az oldaladról, mindig van valami uj.
Szia Andi! Megsütöttem,és nem lett kemény a tésztája szerencsére,igaz én csak 8 percig sütöttem 180 fokos légkeverős sütőben. Az bőven elég is volt neki. A családnak ízlik,nekem nem ez lesz a kedvencem. Fogok itt még sokkal jobbakat találni,ez a kedvenc oldalam. További sok sikert,szia :)
Szia Andi! Isteniek a receptjeid már sokat kipróbáltam,az érdekelne hogy elég a krémbe az 5 dkg pudingpor nem kell 1 csomag?Nekem nem légkeveréses a sütőm a síma gázsütőbe meddig süssem szerinted és előmelegítsem a sütőt?Kösz előre is a válszokat!
2010.06.05. 11:05
Krisztina
Sziasztok én is megsütöttem a mézest, bár én nem főzögettem a lapot csak egyszerűen összegyúrtam a hozzávalókat. A sütim szép lett, puha és nagyon finom. Köszi Andi a recepteket nagyon klasszak.
2010.05.09. 07:19
pötyikasa
Szia Andi!
Hát megsütöttem a babapiskótás mézest, és olyan kemény lett, hogy még a tűt sem lehet beleszúrni. Pedig mindent a recept szerint csináltam.
A hibák szerintem a következők lehetnek.
A recept szerint a 2 percig főzött dologba belekeverjük a sütőporos lisztet.
Ebbe a forróba? Szerintem meg kellene várni még egy kicsit kihűl, de erre nincs utalás.
a 180 fok légkeverésen szerintem túl sok egy mézes tésztának 15 percre.
szia andi elöször is gratulälok neked ijen sok finom es szep receptekhez
nagyon örülök hogy meg talältam ezt az oldalt azonnal is regisztem rä isteniek a receptek csak azt sajnälom hogy a turos dolgokat nem tudom kiprobälni sajnos itt sväjcba nem ojan a turo mind othon .csak igy toväbb.es kiprobältam es istenni let a ferjemnek es a fiamnak nagyon be vältde meg a kritikäzo olasz kanibäl anyosom is meg ette es izlett neki pedig ältaläba mindenbe bajtaläl imädom a receptjeidet .üdv edina
2010.03.06. 16:31
Anna
Jelentem, elkészült! Csoda szép lett, és isteni finom!
köszönöm a receptet
2010.03.04. 08:30
Anna
Mennyi tejet kell összekeverni a meggyaromával és a rummal kb?
Bele kell áztatni, hogy puha legyen, vagy csak egy kicsit megmártani?
Hét végén szeretném elkészíteni, és ezt fnem tudom, hogy csináljam.
köszi.
Szia! Annyi tejbe, hogy bele tudd mártani a babapiskótákat. Áztatni nem kell, csak mártani. Üdv. : Andi
Megnéztem én is a karacsony.hu-t. Elképesztő, hogy mennyire pofátlan ez a Szabóné Henczler Zsuzsanna!
Ez tényleg a te képed. Biztos neki nem sikerült ilyen szépre elkészítenie, azért ékeskedik más tollával.
2009.11.30. 15:19
Jázmina
Szia Andi!
Szeretnélek figyelmeztetni, hogy a karácsony.hu- n megtaláltam a ezt a receptet! Tudtam egyből hogy én ezt már nálad láttam! Így megnéztem totál ugyanaz a kép de nem stimmel a recept tulajdonosa...Itt .......né.......Zsuzsanna kegyeskedett feltenni a te receptedet, ami még nem is lenne akkora baj, de van pofája ellopni a te képedet is , az már mindennek a teteje!!
Nagyon sajnálom, hogy " lopnak" tőled ! Szerintem szuper az oldal, de ne hagyd hogy más arassa le a TE babérjaidat!!
2009.11.20. 19:08
bizsu
kedves andi! örülök hogy rátaláltam az oldaladra,mert azóta minden sikerül.előtte kész csődtömeg voltam sütésileg. de azt nagyon sajnálom, hogy vannak olyanok,akik a te receptjeiddel villognak más oldalakon. most láttam a karácsony.hu-n ,hogy valami szabóné henczler zsuzsanna még a képeidet is lenyúlta,(habos linzer,babapiskótásmézes).
Kedves Bizsu! :) Sajnos az ilyenek ellen nem tudok mit tenni, már nem is idegesítem magam rajta. Örülök, hogy sikered van az oldalról készített sütikkel. Üdv. : Andi
Én most kerültem kapcsolatba a receptjeiddel. Még nem készítettem el egyet sem. Csak olvastam. Van egy-két ismerős, de vannak számomra újak. Már olvasásra is szimpatikusak a receptek. Egy párat már ki is nyomtattam. Ezeket karácsonyra biztosan el fogom készíteni. (Süteményes receptekről van szó.)
Jó ötletek vannak, legalább újítok az ünnepi sütis listámon.
Ismét elkészítettem a Babapiskótás mézest, egy kis változtatással. A krém alá az alsó tésztára egy kis ribizlilekvárt tettem. Mindenkinek ajánlom, szuper lett.
Már többször megsütöttem,mindig nagy sikert aratok vele.Sok van belöle nem túl édes egyszerüen JÓ.
2009.09.02. 11:01
Ági
Szia Andi!
A meggy aromát hol lehet kapni?
Bon-bon meggy aromára gondolsz?
Köszi
Szia Ági! Kis müanyag dobozkákban lehet kapni az aromákat, szokott lenni meggy is, de sajnos nem mindenhol. Tescoban is volt már. De én pl. meggylével színeztem. Üdv. : Andi
Egy hete én is megsütöttem a Babapiskótás mézest, egy napot hagytam állni és minden összeállt. A tésztája megpuhult, a csoki megkötött és az íze.. :) Annyit rontottam, hogy túl eláztattam a babapiskótát, mert azt hittem, nem fogja beszívni, hát, dehogy nem.. De nem gond, mindenki a hibájából tanul, a következőnél már nem lesz ilyen probléma. :)
Annyit változtattam rajta, hogy csokipudingot csináltam, és a piskótákat rumaromás tejbe áztattam, úgy is nagyon finom!
Ez az első süti,amit a receptjeid közül kipróbáltam,és én is úgy jártam,mint az előttem szóló:nagyon kemény lett a tésztája,alig tudtam elnyújtani.Csodálkoztam is,hogy hogy lesz ebből ehető süti.Másnapra viszont olyan gyönyörűen megpuhult,hogy miután levágtam a cakkos szélét,pont olyan szép lett,mint a tied a képen,és isteni finom.Le is fogom fényképezni.Ja,és én cherry-brandy aromát használtam,az meggyes is,alkoholos is,piros is,szóval tökéletes.
Köszi a receptet!
2009.03.30. 10:35
Ani
Elkészítettem ezt a sütit,csupán egy gondom volt vele,pedig mindent úgy csináltam,ahogy az le van írva,de mégis a mézes lapokat alig tudtam tésztává dolgozni és kinyujtani!nagyon kemény lett!!!Nyujtás közben állandóan visszaugrott,olyan gumi szerű!Szerinted mitől lehetett ez???
Szia Andi! Nagyon tetszik a recept,és meg is fogom sütni ezt a süteményt. Egy kérdésem lenne , hogy a rumaromát a krémbe keverjem, vagy meggyes-rumaromába mártogassam a piskotát? Nagyon megköszönném ha válaszolna valaki!
Nagyon tetszenek a receptek, már ki is próbáltam belőlük egy párat, mindegyik nagyon finom volt. Örülők, hogy rátaláltam erre az oldalra!
Szia Ildikó! Szreintem mindkét verzió jó. Meggyaroma helyett használhatsz meggylét is. Andi
Kedves "Aranykezű Andi"! A sok finom recepted még a kezdő háziasszonyokat is inspirálja!Hát még a gyakorlókat!Megsütöttem végre a babapiskótás mézest!Valami csoda!Ugyanígy nézett ki,ahogyan a Tiéd!A munkahelyemen elájultak!Alig akarták elhinni, hogy én csináltam!Egyből dupla adagot sütöttem!Nagyon izgultam, hogy milyen lesz,mert ünnepi alkalomra szántam-30 éve dolgozom óvónőként!Újra meg kell sütnöm, mert a férjem megsértődik,neki már nem jutott!Annyit változtattam,hogy vaj helyett Rámát használtam ,meggylé helyett málnaszörpöt és nem tettem bele rumaromát csak vaníliát
További jó sütést-főzést!!Csinálj szép képeket,azok is segítenek nekünk!!
Szia Andi!Gratulálok a győzelemhez, végtelenül hálás vagyok ezekért a receptekért,a babapiskótás mézes sütése folyamatban van,...további sikereket kívánok,megérdemled..
2009.02.09. 09:42
csilla
Szia Andi! A hetvegen megcsinaltam a babapiskotas mezest nagyon finom lett, alig varom hogy egy ujabb finomsagot kiprobalhassak a heten . Mindjart elfelejtem mondani ,hogy a piskotakat vegul meggybefott levebe martogattam, az volt itthon. szia
2009.02.05. 14:16
csilla
Szia Andi, nagyon jok a receptek , eddig mind sikerult amit megcsinaltam, gratulalok. Most a babapiskotas mezest szeretnem elkesziteni, de nem kaptam sehol meggy aromat, lehetne massal helyesiteni vagy talan ki is lehetne hagyni?? Elore is koszi.
Szia Csilla! Vegyél mirelit meggyet, engedd ki és annak a levét használd. Ehhez tegyél egy kis tejet. Finom íze lesz tőle és szép színe a babapiskótának, én is azzal készítettem. Valami mindenképpen kell, mert különben nem puhulnak meg rendesen a babapiskóták. De arra vigyázz, nehogy túláztasd őket! Éppen csak forgasd bele a meggylébe mindkét oldalát a babapiskótának. Majd írd meg hogy sikerült! Üdv. : Andi
2009.01.28. 14:28
andi 1971
isteniek a receptjeid,sokat mar ismertem kőzűlűk.gyonyoru gusztusos sutemenyek. koszi, hogy merithetunk tudast es jo recepteket
Szívből gratulálok a helyezésedhez, remélem a családomnál én is első helyezést kapok eme recept elkészítésekor. Ami per pillanat most van folyamatban:-))) Mégegyszer gratulálok! Andi
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Szia Andi!
Nagyon jól sikerült ez a süti, de lenne egy kérdésem. A meggy aroma helyet használhatuk kávét is? Előre is köszi a segítséget!
Szia, szerintem nyugodtan használhatsz már fajta aromát is. Üdv, Andi