Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk. Tojássárgájával megkenjük, megszórhatjuk sajttal, köménnyel is. Azonnal süthető. 180 fokon a kellő szín eléréséig sütjük.
Mivel az elöző sajtos perec receptemnél oly sokan ajánlotttok a szalakális változatát ennek a perecnek, így kipróbáltam. Finom lett, igaz nálunk az elöző is mindegy szemig elfogyott :) Kiváncsi vagyok a Ti véleményetekre! Sajtos perec I. vagy sajtos perec kettő a finomabb? :)
Nagyon jó kis recept, kipróbálnám. Mennyi ideig marad friss ez a perec?
Hány percig kell sütni?
Köszönöm a választ előre is!
Szia! Légmentesen lezárva pár napig biztosan friss marad. Sokáig nem kell sütni, de pontos sütési időt nem tudom írni, nagyon a sütőtől függ. Üdv, Andi
úgy is lehet szerintem ha nem vesztek perec szaggatót,hogy nyújtotok egy csíkot összegörgetitek /mint a nudlit/ csak ez hosszabb legyen és akkor egy perec formát megcsináltok belőle. /remélem érhető mit akartam kihozni :))/
2010.09.21. 01:48
Iveta
Szia Andi,
En Coloradoban elek, ugyhogy neha bajban vagyok a receptek hozzavaloival. Meg tudnad mondani, hogy mi az a szalakali?
Szia! Hiába is mondom, mert úgy sincs Nálatok. Sütőpor van? Ha igen, azzal is nyugodtan készítheted. Üdv. : Andi
Sziasztok! a perec kiszuro valoban a 100 as boltban van 599 ft egy,,hat nem olcso. Hogy haladjon az ember 2 legalabb kellene. A szalalkalirol annyit sokkal ritkabb tole a teszta jobb mint a sutopor, mert elillan sutes kozben, es jol megemeli a tesztat. Batran hasznaljatok! Ha valaki igy nem ismeri akkor mas neven szalagarenak is nevezik. A boltban a sutoporoknal talalhato! udv Marusz
Csillának írom, hogy perecformát nálunk a 100Ftos boltba is lehet kapni, úgyhogy ha van a közeletekben bő árukészlettel rendelkező 100Ftos érdemes benézni. Én is ott vettem. A két fajta receptváltozatról annyit, hogy én még nem sütöttem meg, de az I-es változat a szimpatikus, mert a szalalkális sütiket kivétel nélkül eddig elbénáztam.
Megsütöttem mindkét fajta perecet. A sajtos perec 2-höz sütőport téve ugy tünik nekem finomabb. Sósrúdként is mennyei. Köszönöm
2009.09.16. 12:06
Zöldné Kis Andi
Szia Andi!
Én is Andi vagyok, úgyhogy rákattintottam kíváncsiságból az oldaladra és nagyszerű dolgokat találtam! Nagyon szeretek sütni-főzni, úgyhogy máskor is visszalátogatok ide!
Zöldné Kis Andi
2009.09.09. 20:23
Csilla
szia Andi,
nem tudod , hogy ilyen perecformát hol lehet kapni?
Szia Andi!éppen most lettem készen a sajtos perec 1-el szerintem mindkettő nagyon finom de ezt valahogy ez puhább!!!Isteni lett!!!!!köszönöm nejed a jobbnál jobb recepteket .Ahogy gép elé ülök a te oldalad az elsö hogy megnézzem van-e rajta uj recept!Katica
2009.07.31. 11:01
Veronika
Szervusz Andikám! A szalagális receptet már régóta ismertem,így a minap próbáltam ki a sajtos perec 1-et.Véleményem szerint az 1-es változat nem annyira száraz,mint a 2-es.De finom mind a kettő.Gratulálok.
Szia Andi!Eddig én is a nagymamám receptje szerint a szalakális változatot készítettem,de a sajtos perec I. sokkal-sokkal gyorsabb,és egyszerűbb.Én a továbbikban, biztos az 1-es változatot fogom sütni.Köszönjük az újabb recepteket!
Kedves Andi! Épp tegnap készítettem el a sajtos perec 1-t. Nagyon jól sikerült! Szerintem jó és egyszerű recept, a kezdők is bátran próbálkozhatnak vele, a sikerélmény garantált. Feltétlenül kipróbálom a sajtos perec 2-t is! Gratulálok az oldaladhoz! Rendszeres látogatója vagyok, sok jó receptet találtam és próbáltam már ki! További sok sikert kívánok! Gabi
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Sziasztok!
Ha ilyen sütit sütünk nagyon hamar elfogy! Nincs olyan családtag, aki ezt ne szeretné. A gyerekek főleg szeretik!