Fantás – túrós kehely / kb. 6 db
Tészta elkészítése : 2 ek lisztet, fél csomag sütőporral és 1 ek. kakaóporral összekeverünk.
3 tojássárgáját 3 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 0.5 dl olajat.
3 tojásfehérjét felverjük.
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet.
Egészen kicsi tepsiben ( 25 * 20 cm-es ) , sütőpapíron, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
Túrókrém : 10 dkg margarint, 10 dkg porcukorral keverjünk habosra és adjunk hozzá 25 dkg túrót, 1 cs. vaníliás cukrot, és reszelt citromhéjat.
Fantás krém : 5 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 1 cs. vaniliás pudingpor, 1 ek. cukor
Ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel, és jól sűrítsük be.
Mandarin konzerv : egy kicsi doboz, nettó 175 gramm-os. ( jól csepegtessük le )
A kelyhek aljába osszuk el a piskótát ( én pogácsa szaggatóval szaggattam bele ), erre tegyük a túrókrémet, majd tegyünk rá mandarin gerezdeket. A fantás pudingot melegen, ( de nem forrón ) mikor már kezd megszilárdulni habzsákból a kehely tetejére nyomtam.
Reszelt csokoládéval díszítettem. Fogyasztás előtt helyezzük pár órára hütőbe. A recept mennyisége 6 db 2 dl-es kehelyre vonatkozik.
A fantás süti nálunk nagy sláger. Készült már szelet, torta, muffin és most pedig kehely formában. :) Mutatós vendégváró is lehet.
|
Nálunk is nagy sztár,de nálunk Mirinda szelet.